avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS absurd !!!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS absurd !!!

Am avut in anul 2017 venituri din activitati independente (din strainatate) pe care le-am declarat prin intermediul D.Unice.Veniturile au fost in suma de aproximativ 7000 Lei.
Desi nu am primit inca decizia de impunere anuala ,am primit o decizie 631 cu privire la CAS.Baza de calcul a acestei decizii este de 13152 lei iar suma de plata este 1380 Lei.
Pot sa contest aceasta decizie ,tinand cont ca suma luata in discutie este total absurda si inexistenta ...plus ca nu am depasit pragul de 22 ooo lei?
Cel mai recent răspuns: Andreea21P , utilizator 13:45, 10 Decembrie 2018
In anul 2017 baza de calcul a CAS (contributia la pensii) este 35% din salariul mediu brut, salariul mediu brut a fost cam 3131 lei, calculul lor este corect.
Am inteles.Intrebarea este de ce am primit aceasta decizie de impunere atata timp cat veniturile mele in 2017 au fost de 7000 lei? Care ar fi logica?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire ord. a.n.a.f. nr. 3655/2015 - contributie pensie pt pfa din 2016! coveadrian coveadrian Conform unui articol via avocatnet.ro aflam ca \"...persoanele fizice care realizează venituri din activități independente sunt obligate să se asigure în ... (vezi toată discuția)
Declarati anaf chiricaclaudia chiricaclaudia Buna seara. Ce declaratii trebuie sa depun pe 2017 la ANAF pentru intreprindere individuala si pana cand.multumesc (vezi toată discuția)
Declaratii anaf pentru pfa BogdanEnache BogdanEnache Buna ziua! Saptamana aceasta am infiintat un PFA si am trecut si pe la ANAF pentru a depune declaratiile necesare. Acolo mi s-a spus ca daca doar ce am ... (vezi toată discuția)