avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de prenatal

Am si eu o nelămurire in legatura cu concediul de prenatal, cum se calculeaza?
De ce luna trecuta am luat mai multi bani , tinand cont ca a fost concediu medical si se deconteaza 75%, iar acum fiind concediu de prenatal se deconteaza 85%, ajung să iau o sumă mai mică decât luna trecuta?
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 08:59, 11 Decembrie 2018
concediul medical pentru sarcina si lauzie cod 08 este de 85% iar concediul medical pentru boala obisnuita cod 01 este 75%
Da asta stiam si eu, dar daca luna trecuta am fost in CM si e 75 % am luat 970 lei si luna asta cand sunt in Co Prenatal unde se deconteaza 85% iau 875. Cum vine asta?

luminita29 a scris:

concediul medical pentru sarcina si lauzie cod 08 este de 85% iar concediul medical pentru boala obisnuita cod 01 este 75%

cate zile de medical ati avut cu 75% si cate cu 85%? Sa stiti ca la calculul concediului medical tine foarte mult de baza de calcul a medicalului.Cele doua medicale nu sunt la fel ...au alte coduri..sunt initiale amandoua.deci alte baze de calcul.astfel daca in luna septembrie ati avut medical cu 75% ca baza de calculaveti lunile martie - august (luni complete de munca) . Daca in octombrie ati venit apoi cu medical 85% el va avea ca baza de calcul aprilie-septembrie (include si septembrie care a fost calculat cu 75% ) din start veti avea o baza de calcul mai mica si o plata mai mica
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
luminita29, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul corect pt concediu medical roxana1 roxana1 am si eu o rugaminte daca ma moate ajuta cineva sa imi calculeze exact cat ar trebui sa iau pe luna septembrie in care am fost in medical toata luna cu codul ... (vezi toată discuția)
Concediul medical sarcina / concediul prenatal poepe poepe Intrucat am avut o sarcina mai dificila, fiind si inaintata in varsta, am avut concediu medical din luna a 2 a de sarcina. Acum sunt in concediu prenatal, dar ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical si prenatal ady@p ady@p va rog frumos daca doriti sa-mi calculati si mie cati bani ar trebui sa iau pe luna octombrie. in luna octombrie am fost 8 zile in concediu medical 75% si 14 ... (vezi toată discuția)