avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politia Locala Sector 3
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politia Locala Sector 3

Buna ziua,
Va rog, astazi, 10.12.2018, am parcat in statia de autobuz, cu avarii ca sa pot intra repede pana la banca. Obisnuiesc sa-mi las nr.de telefon scris pe o hartie de pe bordul masinii. Ma suna cineva si-mi spune sa vin sa dau masina la o parte ca nu poate iesti RATB-ul. Vazusem inainte de a cobori cum oprisera in spatele meu, la 2 metri, 2 autobuze, fara a avea o jena. Ideea este ca am venit sa dau masina la o parte si 1 agent de la politia locala imi spune sa prezint CI si talonul masinii. ca sa-mi faca PV. I-am spus ca s-a folosit de numarul meu de telefon ca sa mut masina si nu pot sa-i prezint nici un act. In acest timp, un alt agent ma filma fara sa ma atentioneze, spunandu-mi ca sunt pe un spatiu public si ca au voie sa ma filmeze fara sa-mi ceara voie. . Le-am spus ca am intrat pentru 2 minute si nu mi se pare corect sa ma amendeze. Mi-au zis ca au pozat oricum masina si ca o sa primesc amenda de 500 RON pentru parcare in statie si 750 RON ca nu am prezentat actele. Dupa ce am plecat l-am sunat si eu pe acel numar de pe care ma sunasera sa mut masina sa le spun ca trebuie sa-mi ofere locuri de parcare si dupa aceea sa ma amendeze si stiau deja cum ma cheama, ce adresa am s.a.m.d. Poate ca am gresit ca am parcat, dar ma invartisem in zona Titan 15 minute sa gasesc un loc, chiar si la 1km de banca. Nu am gasit. Am zis ca n-o fi foc 5 minute, mai ales ca nu mi s-a parut ca am incurcat autobuzul. Aveau dreptul sa-mi ceara CI si talon/ Si datele mele personale sunt chiar la discretia unora in care eu personal nu am incredere?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:09, 11 Decembrie 2018
Politia nu ofera si nu se ocupa de locuri de parcare,fie ea locala sau rutiera,
Sunteti obligata sa prezentati actele politistului care va opreste in trafic, Filmarea este pentru a proba contraventia in fata instantei, in caz ca doriti sa depuneti plingere contraventionala.
Legea 155/2010 (legea politiei locale)
Art. 20
(1) In exercitarea atributiilor ce ii revin, potrivit legii, politistul local are urmatoarele drepturi principale:
.........................
g) sa legitimeze si sa stabileasca identitatea persoanelor care incalca dispozitiile legale ori sunt indicii ca acestea pregatesc sau au comis o fapta ilegala;
..............................
Pentru aceasta veti primi amenda de 870 RON si 4 puncte de penalizare.
Pentru stationare in loc interzis amenda este de 580 RON si 3 puncte de penalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz politia locala Angel06 Angel06 Buna seara, Am si eu urmatoarea situatie. Un vecin care lucreaza la politia locala m-a reclamat ca am parcat neregulamentar (parcasem de fapt pe locul unde ... (vezi toată discuția)
Daca nu mi s-a ridicat masina si nici nu am primit vreo hartie la mana e posibil sa imi vina o amenda acasa? utilizaor alexandra utilizaor alexandra buna ziua azi am fost pusa in urmatoarea situatie: am parcat regulamentar (in sensul ca nu era nici un semn in locul respectiv de stationare sau oprire ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare dinuclaudia dinuclaudia Buna ziua, As vrea sa stiu ce trebuia sa fac in situatia in care am parcat intr-o statie de autobuz, dar nu am fost amendata de politia care mi-a cerut ... (vezi toată discuția)