avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cumparare platforma Germania
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cumparare platforma Germania

Buna, am cumparat platforma din germania ca persoana fizica,folosul noatru nu ca firma si vrem sa o inscriem in italia unde locuim dar ne-am lovit de problema platirii tva-ului de 2 ori, odata cand am cumpart platforma de la firma din Germania si odata in Italia cer inca o data. Ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 18:57, 10 Decembrie 2018
Stimata utilizatoare,

Procedurile europeene integrate precizeaza ca pt vehicule noi (max 6 luni si/sau 6000 km) se va cumpara fara TVA in tara de achizitie si se va plati TVA-ul in tara de inscriere al vehiculului.

Daca este vorba de un vehicul de ocazie nu se plateste TVA.

Deci, daca ati cumparat o platforma noua din De trebuia sa fi specificat vanzatorului ca o exportati, moment in care acesta ar fi vandut-o cu factura fara TVA.
In situatia actuala va trebui sa platiti TVA-ul in It si sa cereti fiscului german sa va ramburseze TVA-ul platit (va trebui sa produceti probe de inscriere in It).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am încercat să înmatriculez în românia o mașină nouă, cumpărată în italia, și mi s-a cerut să plătesc din nou tva. este normal? huiualexandru huiualexandru Buna ziua. Astăzi am incercat sa înmatriculez in Romania, masina cumpărată noua din Italia, in mai 2018. Sunt persoana fizica, iar la anaf mi-au cerut sa ... (vezi toată discuția)
Am o firma cu cod special de tva pentru achiziții intracomunitare. plătesc tva în românia dacă achiziționez o mașină din belgia de la cineva care aplică tva la marjă? stefymindrut stefymindrut Buna ziua, am o firma cu un cod special de tva, pentru achiziții intracomunitare. Vreau sa achiziționez o mașină de la o Pers. Belgia care aplică tva la ... (vezi toată discuția)
Pot face itp în italia pentru un autoturism înmatriculat în românia? vali_k vali_k Buna ziua! Imi puteti spune, va rog frumos, daca pot efectua ITP in Italia pentru un autoturism înmatriculat în România ?? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)