In Adunarea Generala care a avut loc pe data de 8 decembrie 2018, s-a ales o noua conducere. In procesul vrbal de sedinta nu s-a notat nici o contestare a valabilitatii acesteia.
Fostul presedinte a pus la avizier (inca nu a predat actele, aflabdu-se in termenul de 5 zile cf legii) ca adunarea nu este statutara din cauza ca nu s-a intocmit tabelul nominal de convocare (cf legii). Neintocmirea acestui tabel era atributia dumnealui si nu si-a indeplinit-o (cred ca intentionat).
Acum, intr-o discutie telefonica avuta chiar dupa sedinta, mi-a spus ca nu vrea sa predea registrul de PV de sedinta in original, ca-mi va da copii. Intre timp a pus la avizier ce am scris mai sus, s-a dus la banca (cred ca a prezentat un PV mai vechi din care sa reiasa ca este presedinte in functie) pentru a scoate o semnatura de pe cont si i-a spus administratorului sa angajeze cheltuieli destul de consistente doar pe baza semnaturii lui, fara aprobare in Comitet sau AG si fara buget de cheltuieli si venituri.
Intrebare: care este calea de blocare a activitatii solitare a acestuia? Unde putem reclama sau cum putem forta intrarea in posesia actelor in original si a stampilei?
Adunarea generala a proprietarilor poate fi convocata in mai multe situatii prevazute de legiuitor
Nu este obligatoriu sa existe tabelul convocator sa fie intocmit de catre presedintele de asociatie-vezi cazul decesul presedintelui de asociatie
Daca amiabil nu puteti solutiona,initial notificati oficial presedintele de asociatie cu obligatia depunerii tuturor documentelor asociatiei si a stampilei in termenul legal prevazut -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor afernte solutionarii in instanta
Puteti sesiza oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primarie
Cea mai rapida metoda de a rezolva aceasta problema este convocarea unei Adunari Generale Extraordinare, care n permite ca sa o putem convoca cu 20% dintre membrii asociatiei.
Restul variantelor gasite au un termen mai mare de rezolvare.