avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme grave in Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme grave in Asociatia de Proprietari

Buna seara, postez in acest forum, pentru a cere parerea si sfatul specialistilor in acest domeniu si inca de la inceput le multumesc pentru timpul acordat.
Problemele cu care ma confrunt in calitate de proprietar cu conducerea As. de Proprietari sunt urmatoarele:
1. Recent s-a organizat AG, a fost pus afis la avizier ca va avea loc in data de x, iar in caz de neintrunire se reconvoaca la o saptamana, problema pe care o sesizez este ca nu s-a intocmit convocator nici pentru prima data nici pt. data 2, nici nu a fost afisat la avizier.
Mentionez ca eu nu am participat la sedinta datorita serviciului .
2. Am intrebat un vecin din apropiere, daca a participat la AG si despre ce s-a discutat si ce s-a hotarat, acesta mi-a spus ca a fost dat afara cu forta, imbrancit de catre presedinte , ca nu are voie sa participe, din nu stiu ce motive( vecinul fiind proprietar de cand s-a dat blocul in folosinta), este normal?
3. De la un alt vecin am auzit, ca presedintele impreuna cu un membru de comitet ar fi adus denigrari la persoana mea ( deoarece in sedintele anterioare nu am fost de acord cu unele propuneri si am intrebat de niste devize cu sume mari , care au deranjat). Mai exact , ar fi zis ca eu sunt ""copilul ""vecinului care a fost dat afara de la AG. Prin aceasta afirmatie facuta in public mai precis la AG, eu o incadrez la calomnie si va rog sa ma indrumati unde trebuie formulata aceasta plangere de calomnie, la politie sau la tribunal?
3. Care este termenul de contestare a AG, pe motivul ca nu a existat convocator de prezenta?
4.La avizier nu sunt afisate sedintele de comitet, care ar trebui sa fie lunar.
5. In bloc s-au instalat camere de supraveghere, fara acordul tuturor proprietarilor, nici macar nu a existat tabel, dunde se poate reclama acest lucru ,la tribunal?
6. Se incaseaza bani pentru boxe, in AG, anterioara , am intrebat ce se face cu sumele incasate din aceste chirii, mi-sa spus ca nu e treaba mea, ca ar fi scimbat " fire", la subsol, le-am spus de deviz sau firma care a executat lucrare, la fel mi-sa raspuns ca nu este treaba mea.
Problemele sunt mult mai multe, dar nu are rost sa le expun pe toate.
Mentionez ca presedintele asociatiei, are un comportament vulgar si nu se poate discuta ceva normal cu dumnealui( ma considera o persoana deranjanta, pentru ca ridic anumite probleme, cheltuieli, organizare...)
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:41, 1 Aprilie 2016
1.
a fost pus afis la avizier ca va avea loc in data de x, iar in caz de neintrunire se reconvoaca la o saptamana, (...)nu s-a intocmit convocator nici pentru prima data nici pt. data 2, nici nu a fost afisat la avizier

Este neclar ce doriti sa relatati, "a fost pus afis la avizier" si apoi "nici nu a fost afisat la avizier"!!
Tocmai acel afis este convocatorul.
La ce va referiti cand spuneti ca nu s-a "intocmit convocator"? Va ganditi la un tabel cu proprietarii sau la ce anume?
Puteati sa fiti reprezentat de cineva din familie daca nu aveati timp sa ajungeti.
De regula adunarile se convoaca la sfarsit de saptamana.

2. Nu este normal dar atata timp cat nu aveti un punct de vedere si al celeilalte parti nu aveti de ude sa cunoasteti cum s-a ajuns in situatia respectiva. In orice caz, nu este normal sa se intample asa ceva. Din cate mi-au relatat alti vecini la noi in asociatie a fost chemata politia pentru calmarea spiritelor cu ocazia altor AG.

3. Intr-o plangere in instanta indreptata impotriva celui care v-a calomniat nu puteti sa spuneti "am auzit de la un vecin ca...". Trebuie sa solicitati proba testimoniala cu martor.

3. 45 zile

4. convocarea sedintelor de comitet nu se afiseaza la avizier, sedintele se convoaca de catre presedinte sau de cei din CEx.

5. Daca nu exista hotarare a AG puteti introduce actiune in instanta.

6. Puteti solicita presedintelui AP printr-o cerere inregistratata clarificari cu privire la activitatea asociatiei si a cheltuielilor ptr partile comune.
De asemenea puteti sesiza situatia din asociatie serv. relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei pentru verificarea activitatii conducerii asociatiei de propr.
Multumesc pt. raspuns,.
M-am referit ca nu a fost afisat la avizier acel tabel - convocator.

1-Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa precizati date relevante
Ce anume a fost pus la avizier?
Cum se denumeste documentul prin care se informeaza proprietarii ca la data de x va avea loc AG?
2-
din nu stiu ce motive

Trebuie atent analizate motivele si ulterior ne putem pronunta daca actiunea presedintelui de asociatie a fost sau nu intemeiata
Nu inseamna ca daca un locatar este proprietar de cand s-a dat blocul in folosinta,acesta detine si calitatea de membru proprietar
3-Atentie sporita cu acuza referitoare la calomnie
Pentru ca o fapta sa poata fi incadrata drept calomnie,trebuies intrunite anumite conditii legal prevazute
Eventuala actiune din partea dv sub aspectul savarsirii faptei de calomnie,daca nu este sustinuta si motivata in fapt si in drept,poate genera acte si actiuni impotriva dv
4-Termenul legal prevazut este de 45 de zile de la comunicare
5-Incercati sa nu mai solutionati toate problemele din cadrul asociatiei de proprietari numai prin tribunale
Tribunalul implica stress,timp alocat termenelor de judecata si nu garanteaza obtinerea de hotarare favorabila
Probleme inerente din cadrul asociatiei de proprietari de regula se solutioneaza cu decenta,cu intelepciune si cu toleranta
Orice forma de solutionare care depaseste limita asociatiei de prioprietari de regula genereaza polemici si animozitati-uneori ireversibile
Instanta de judecata poate solutiona eventuala actiune pentru instalat sistem supraveghere fara acordul tuturor proprietarilor-dar intr-un timp indelungat,care mananca nervii si sanatatea beligerantilor
Daca vreti intradevar sa solutionati rapid si eficient sesizati oficial autoritatile in domeniu=
IGPR,SRI
Ca sa va familiarizati cu dispozitiile care guverneaza instalarea sistemelor de supraveghere in imobil de locuit in comun,parcurgeti topicurile cu acest subiect
6-Ca sa cunoasteti drepturile si obligatiile proprietarilor,obligatiile presedintelui de asociatie,
studiati temeinic dispozitiile L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007

mi-sa spus ca nu e treaba mea, ca ar fi scimbat " fire", la subsol, le-am spus de deviz sau firma care a executat lucrare, la fel mi-sa raspuns ca nu este treaba mea.

Daca cunoasteati disp art 10 din L nr 230/2007 ,puteati solicita presedintelui de asociatie sa va prezinte documente justificative....
@paulgrigore,
Convocarea adunarii generale se aduce la cunostinta prin afisarea anuntului si atat. Convocarea nominala pe tabel, semnaturi... se face in mod execeptional poate atunci cand presedintele sau comitetul nu convoaca adunarea generala si iau initiativa un grup de proprietari...
Daca nu ati participat la adunare generala, tot ceea ce spuneti ar trebui sa nu bagati in seama fiind din auzite si fiecare interpreteaza cum vrea. Daca intrebati un vecin din comitet o sa va spuna altceva.
Dupa ce se vor afisa hotararile luate in adunarea generala aveti posibilitatea ca in termen de 45 de zile sa contestati in instanta o hotarare care a fost luata si pe care o considerati ilegala.
Sedintele de comitet, conform legii, se tin lunar dar legea nu obliga anuntarea acestora la afisier, ci doar afisarea deciziilor atunci cand se iau decizii.
Instalarea camerelor de supraveghere video in asociatie se face conformlegislatiei, cu firme autorizate, in urma hotararii adunarii generale si fara a fi necesar acordul tuturor proprietarilor, tabel...
Situatia veniturilor din chirii trebuie afisata semestrial intr-un tabel care sa cuprinda sumele incasate si sumele cheltuite din semestrul respectiv. Dar orice proprietar poate cere explicatii, poate avea acces la documente...
presedintele asociatiei, are un comportament vulgar si nu se poate discuta ceva normal cu dumnealui

Daca aceasta este parerea mai multor vecini, incercati sa participati la adunarea generala, sa propuneti alt presedinte si prin votul majoritatii alegeti alt presedinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportul comitetului si convocarea la ag a asociatiei de proprietari Wal99 Wal99 Ne confruntam cu urmatorul caz: 1. Presedintele Asociatiei de Proprietari isi depune demisia cu 14 zile inainte de Adunarea Generala pentru a scapa de ... (vezi toată discuția)
Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)
Abuz asociatie proprietari xiom xiom Buna ziua, Ce pot face daca presedinta asociatiei de proprietari , administratorul si ceilalti din comitet si-au instalat mai multe calorifere in apartamente ... (vezi toată discuția)