avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Raportul comitetului si convocarea la AG a asociatiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Raportul comitetului si convocarea la AG a asociatiei de proprietari

Ne confruntam cu urmatorul caz:
1. Presedintele Asociatiei de Proprietari isi depune demisia cu 14 zile inainte de Adunarea Generala pentru a scapa de raspundere ,stiind ca urmeaza sa fie inlocuit.
Cine ii inregistreaza demisia ( cenzor,administrator,vice) si cum poate fi obligat sa depuna Raportul si sa fie tras la raspundere?
Multumesc.

2. Este convocata Adunarea Generala prin afisarea Convocatorului la avizier insa am dori sa instiintam si individual fiecare apartament, in scris prin:

INSTIINTARE

Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari ____________, convoacă
adunarea generala anuală a proprietarilor in data de___________ ora________
pentru ap.____________________________________________________
Va rugam confirmati participarea pana la data de________________________.
Motivati absenta la sedinta (ex: lipsa domiciliu, probleme de sanatate, desemnare
reprezentant)_____________________________________________________
_______________________________________________________________.
Hotararile pot fi adoptate in lipsa dvs. Aratati-va ca va pasa!


Este legala aceasta procedura?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2015
Wal99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:11, 20 Iunie 2015
1. Administratorul ii inregistreaza demisia in Registrul de intrari-iesiri al asociatiei.
De obligat n-aveti cum sa-l obligati, dar comitetul poate lucra si fara presedinte. Unul din membrii comitetului poate scrie acest raport, eventual ajutat de administrator.

2. Puteti convoca AG prin afis la avizier si apoi cu un tabel convocator in care semneaza proprietarii de luare la cunostinta, nu cu invitatii personale si, cu atat mai mult, punandu-i sa va motiveze absenta.
Proprietarii sunt liberi sa aleaga daca participa sau nu la AG fara sa se justifice in fata nimanui pentru ca participarea este un drept si nu o obligatie.
Convocarea AG se face prin afisare intr-un loc vizibil asa ca nu este necesara si instiintarea personala.

Cu motivarea absentei de la sedinta ati dat-o-n gard!

Fiecare proprietar este liber sa demonstreze daca ii pasa sau nu prin participare sau neparticipare la AG,
"Lipsa domiciliu" nu este o motivatie atata timp cat proprietarul are domiciliu, poate ati vrut sa spuneti "de la domiciliu", "probleme de sanatate", ii doare-n cotul genunchiului stang,
"aratati-va":hm:...
Nu este obligat sa participe la AG in schimb este obligat sa se supuna hotararilor AG.

Daca vreti sa ii motivati intradevar sa participe la sedinta AG atunci puteti adauga la sfarsitul convocatorului:

"Pentru domni avem mici si bere, pentru doamne concerteaza Fuego!;)
Artificii si antren! Va asteptam cu drag!":hugall:

Parerea mea este ca veti avea o AG cu 100% participare iar in multe cazuri vor veni ambii proprietari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2015
cyan, moderator
@Wal99,

1. Cum puteati sa-l obligati pe presedinte "sa depuna Raportul" asa cum spuneti dumneavoastra, daca acesta ar fi plecat in Australia acum 14 zile ori ar fi decedat?
Raportul de activitatea nu este al presedintelui ci al Comitetului executiv. Tot comitetul executiv trebuie sa pregateasca adunarea generala, sa intocmeasca bugetul de venituri si cheltuieli. Cititi atributiunile Comitetului executiv in legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Presedintele face parte din comitet iar in caz de demisie acesta numeste un vicepresedinte dintre membrii comitetului care este "presedinte" pana in maxim 90 de zile timp in care se convoaca adunarea generala pentru alegerea altui presedinte.

2. Convocarea Adunarii generale este suficient a se face prin afisarea unui anunt care trebuie sa cuprinda data, locul si ordinea de zi a adunarii generale propusa de comitet.
Noi mai expediem acest anunt si prin email tuturor celor care au internet. Postam anuntul si pe site-ul asociatiei. Iar in fiecare cutie de posta introducem un formular foarte mic (A6) care pe o fata contine acelasi anunt de convocare iar pe cealata parte contine formularul de imputernicire a altei persoane la adunarea generala in cazul in care proprieatrul nu poate participa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare ad.gen. tomasso tomasso adunarea gen.ordinara se convoaca fie de presedintele asoc. fie de com. ex.,potrivit lg.230/2007,art.23 pct.3.:reiese ca este unul si acelasi lucru pt. ca ... (vezi toată discuția)
Reducerea membrilor com. executiv prin demisie cyan cyan Daca doi dintre cei cinci membri alesi in CEX demisioneaza, se mai pot lua decizii in CEx (mai este legal CEx) sau trebuie convocata adunarea generala ... (vezi toată discuția)
Probleme grave in asociatia de proprietari paulgrigore paulgrigore Buna seara, postez in acest forum, pentru a cere parerea si sfatul specialistilor in acest domeniu si inca de la inceput le multumesc pentru timpul ... (vezi toată discuția)