avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident rutier cu pagube materiale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident rutier cu pagube materiale

Buna seara, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: Un bun prieten de-al meu a avut un accident de circulatie cu pagube materiale. Politia i-a intocmit p.v. de contraventie pt. neacordare de prioritate si permis suspendat pe 30 de zile. El insa sustine sus si tare ca e nevinovat. O sa facem impreuna plangere impotriva p.v. de contraventie solicitand anularea actului de constatare intocmit de politie, exonerarea de la plata amenzii si anularea masurii suspendarii dreptului de a conduce. Dar acuma vine marea problema pt. noi: in eventualitatea ca prietenul o sa castige procesul si instanta va anula p.v. de contraventie, cum o sa-si repare el masina, pe cheltuiala cui ? Ca asta e problema cea mai arzatoare, masina a suferit pagube serioase si costa mult reparatia, ori daca politia nu l-a scos vinovat pe celalalt, nu poate sa-si repare masina pe RCA-ul lui. Sau ar trebui sa cerem instantei ca in cazul in care considera ca prietenul meu e nevinovat, sa oblige politia sa intocmeasca alt p.v. pe numele celuilalt ? Ca ne gandim ca degeaba hotaraste instanta ca prietenul meu e nevinovat, daca nu se constata ca celalalt e vinovat, deoarece altfel respectivul nu poate fi obligat sa suporte reparatia masinii prietenului meu. Scuze, dar nu am mai avut asemenea situatii si nu stim care ar fi procedura. Multumesc mult daca ne poate da cineva vre-o sugestie, vre-un sfat si va doresc toate cele bune.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
Pilu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:51, 11 Decembrie 2018
Buna dimineata.
Cum s-a intamplat exact accidentul?
Daca se lovea de un pom sau intra in sant poate era doar el de vina..., asa, in trafic, poate fi oricare din cei implicati de vina...
Multumesc Ionut, dar, cum am zis mai sus, pe mine m-ar fi interesat doar cum poate prietenul meu sa-si repare masina pe banii celuilalt, in varianta in care instanta ii anuleaza p.v. de contraventie.
Asta intrebati la asigurator sau poate va ajuta altcineva...banuiesc ca pentru a plati celalalt trebuie sa fie gasit vinovat de producerea accidentului...dar cum Politia l-a gasit vinovat pe prietenul dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire accident Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: O ruda de-a mea a avut un accident de circulatie (cu alta masina) in urma caruia si-a avariat ... (vezi toată discuția)
Plângere contravențională: se poate cere instanței să constate că a fost culpă comună într-un accident de circulație? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Un prieten vrea sa faca plangere impotriva unui p.v. de contraventie (accident de circulatie, ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna rca predaleontin predaleontin am o dauna la omniasig,masina a fost introdusa in reparatii dupa ce asiguratorul a dat acceptul la reparatii spunand ca masina se incadreaza in plafonul de ... (vezi toată discuția)