avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obține custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obține custodia copilului

Bună seara. Tatăl copilului meu este arestat de 11 luni. 10 luni a fost in franta si de o lună este in germania. Vreau tutela copilului meu in varsta de 2 ani si 7luni. El nu vrea să mi acorde tutela si ma amenință cu moartea când scapă de acolo. Nu pot lui nici ajutor social pentru ca băiatul meu este trecut pe numele tatălui și nu suntem căsătoriți.va rog
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:19, 11 Decembrie 2018
Daca nu este decazut din exercitarea drepturilor parintesti autoritatea parinteasca se exercita in comun. Dar avand in vedere ca este inchis in prezent puteti solicita in instanta sa exercitati singura autoritatea parinteasca fiind in interesul superior al copilului. O parte din motive le ati expus in intrebarea dvs. .
În ce țară va aflati cu minorul?
În romania
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
Anaraul, utilizator
Si am nevoie neaparat de un avocat? Sau pot trimite actele penitenciarului?
Este vorba de un proces în toată regula.
El va fi chemat la proces.
Poate cere si un transfer în România.

Custodia exclusiva se da foarte greu dar se poate obtine daca va judecati foarte bine.
Dacă își angajează avocat bun nu cred ca veti obtine custodie exclusiva.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei unui minor lorenarebeca lorenarebeca doresc obtinerea custodia ficei mele minore de 3 ani fara sa ma judec cu tatal pentru ca imi imaginez ca nu are nimic impotriva sa ramana la mine .este cu mine ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa obtin custodia exclusiva prin plan parental incheiat la mediator simi79 simi79 Buna seara Din concnubinaj rezultat un copilas ,dorim sa incheiem sa un plan parental in care suntem deacord comun sa obtina Mama custodie exclusiva, in acest ... (vezi toată discuția)
La 14 ani-autoritate parinteasca crisjila crisjila Buna ziua, Locuiesc in Franta impreuna cu sotia,ea are 2 copii,impreuna Avem un bb de o luna si eu mai am un baiat care face 14 ani in mai. Nu am fost ... (vezi toată discuția)