avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligația cui este schimbarea tabloului de siguranțe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligația cui este schimbarea tabloului de siguranțe de pe paliere

Obligația cui este de a schimba tablourile de siguranțe aferente fiecărui apartament precum și cablurile de la parter pana la ultimul etaj situate în casa scării la fiecare etaj? Menționez ca contorul și tablou sigurante fiecare le are în interior. Este vorba de tabloul cu siguranță principala de pe fiecare etaj al fiecărui apartament! Pt un locatar care avea împământarea slaba ne obliga pe toți contra cost sa le schimbam !
Cel mai recent răspuns: Nicosan , utilizator 21:22, 11 Decembrie 2018
Daca situatia este tablou de sigurante de circuit specifice pt fiecare apartament la interiorul acestora, instalatiile de pe palier sunt comune .
Ori legea spune clar: toate instalatiile comune se intretin si repara din fondurile AP-ului.
Cum nu stim cine "ne obliga pe toți" presupun ca este vorba de un control facut de catre o autoritate competenta.
Deci, presupun ca aceasta a constatat ca instalatia este vetusta si/sau periculoasa si conform principiului de precautiune a dispus punerea in conformitate cu normele actuale a intregii instalatii comune.
Daca aceasta este situatia, va trebui sa executati, prin AP, lucrarile necesare.

,,obligați, , pt un locatar care cine știe ce consumatori are având împământarea slăbită îi sareau mereu siguranțele iar dna președinta cheamă firma (cunoscuti) și nu ca trebuie schimbate toate ca așa vrea ea!! Menționez ca noi pe palier ne-am schimbat cu siguranțe automate cu ceva ani în urma și nu avem nicio problema! Avem destui consumatori și noi chiar și boiler datorita consumului de apa calda Multă pana ne vine noua apa calda fiind et 10 și aer condiționat și altele ! Nu doresc sa știu decât cine și chiar nr legii cine trebuie sa schimbe tabloul fire pe casa scării Cum dorește noua președinta cu firma ei cunoscuta (sigur are și ea discount ) pt ca nu ne poate obliga pt un locatar pe toți și mai ales în plina iarna, sunt destui pensionari care totuși nu au pensii mari, noi suntem salariați dar nici sa fim obligați de o persoana care se crede buricul pământului! Dacă ar fi fost așa mari probleme ar fi sărit non stop la destule apartamente și nu numai siguranțele din casa și cea după palier și ar ieși scântei mai ceva ca artificiile de revelion! Mulțumesc pt înțelegere și răspuns!
Demos a scris:

Daca situatia este tablou de sigurante de circuit specifice pt fiecare apartament la interiorul acestora, instalatiile de pe palier sunt comune .
Ori legea spune clar: toate instalatiile comune se intretin si repara din fondurile AP-ului.
Cum nu stim cine "ne obliga pe toți" presupun ca este vorba de un control facut de catre o autoritate competenta.
Deci, presupun ca aceasta a constatat ca instalatia este vetusta si/sau periculoasa si conform principiului de precautiune a dispus punerea in conformitate cu normele actuale a intregii instalatii comune.
Daca aceasta este situatia, va trebui sa executati, prin AP, lucrarile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabil tablou electric - scara blocului mishumishu mishumishu Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatorul aspect: Tabloul electric de pe scara blocului este neasigurat si oricine poate umpla la sigurante. ... (vezi toată discuția)
Tablou electric care instalez eu. mgomez mgomez Eu nu stiu daca acest forum este potrivit pentru intrebarea mea, dar lasati-ma sa ma introduc. Sunt un American cu experienta in lucrari electrice in case ... (vezi toată discuția)
Furt si distrugere: din tabloul electric general de pe palier ... mitabiciclista mitabiciclista Furt si distrugere: din tabloul electric general de pe palier s-au furat sigurantele pentru apartamentul meu.Gasit frigiderul dezghetat,apa pe jos,mancare ... (vezi toată discuția)