avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari din cartier a stabilit o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari din cartier a stabilit o taxă lunară de 20 de lei ca fond care să fie folosit când va fi nevoie de reparații. Există lege care să mă oblige să o plătesc?

Recent, asociația de proprietari din cartierul în care locuiesc a decis ca, începând de luna viitoare, fiecare familie din cartier (sunt sute de familii) să contribuie obligatoriu(!) cu 20 de lei/lunar, pentru un fond care va fi folosit (teoretic) atunci când va fi nevoie de reparații în blocurile din cartier. Atât eu cât și alte familii care nu sunt de acord cu această 'taxă' am declarat că nu vom plăti această sumă deoarece este abuzivă - îndoindu-mă de faptul că sunt OBLIGAT prin lege să plătesc, anticipat, un fond cerut de o asociatie de proprietari, din care să cheltuie, aleatoriu... alți vecini. Președinta asociației de proprietari ne amenință cu procese (!!), pe un ton extrem de agresiv, spunând că legea este de partea ei și că legea ii permite acest lucru. Întrebarea mea este dacă există într-adevăr o astfel de lege care să mă oblige să plătesc sume lunare către un fond administrat de o ...asociație de locatari. Din moment ce o astfel de sumă ar funcționa mai degrabă ca o asigurare de locuință...dar pentru alții! Vă mulțumesc anticipat cu un răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marius_tita , utilizator 11:39, 15 Decembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@sebi1982

Dacă sunteți mai mulți din bloc nemulțumiți de felul de asociere puteți să vă rupeți de Asociația mamut și să stabiliți problemele asociației la nivel de bloc astfel veți putea controla mai ușor situația contabilă .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
O asociatie mamut e cea mai mare prostie. Daca nu aveti un control asupra cheltuielilor blocului d-vs si asupra strangerii fondurilor pt blocul d-vs pt diverse situatii, ce sa mai spun..... De cand dureaza aceasta treaba ? Macar aveti un cenzor al blocului d-vs, care sa controleze activitatea acestei asociatii mamut ? Se profita de indolenta si nepasarea oamenilor. Strangerea de fonduri pt anumite reparatii se hotarasc in Ad. Generala cu majoritate de voturi si consemnate in registrul de procese verbale. Exista asa ceva ? Alta mare prostie : nu stiti nici pana acum ca presedintele, administratorul, femeia de serviciu, eventual un instalator sunt platiti din banii d-vs si nu invers, deci aceasta individa nu e pe feuda lu' ma'sa ? ( scuzati limbajul), deci aveti dreptul de a cere in scris si cu nr de inregistrare bineinteles, orice orice nelamurire, iar ea are obligatia sa va raspunda tot in scris ? Fondurile de reparatii se pot strange pt anumite lucrari sau pt. defectiuni accidentale ce se pot ivi dar cu aprobarea locatarilor si nu se pot folosi in alte scopuri, altfel se cheama deturnare de fonduri ( de ex. sa se plateasca facturi sau alte cheltuieli care nu sunt reparatii), la fel si cu fondul de rulment, cu care nu se pot plati decat facturile furnizorilor.
Faceti-va asociatie separat cat mai repede altfel veti avea mereu probleme si batai de cap.
Succes
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate Adam Grecu
In privinta activitatii asociatiilor de proprietari unde exista o lege, ca si in alte cazuri unde exista legi, nu ne dam cu presupusul de gen nu cred, mi se pare....etc Cine vrea sa creada merge la biserica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani pentru refacerea hidroizolatiei blocului rhuna_sara@yahoo.com rhuna_sara@yahoo.com in blocul in care locuiesc sunt 20 de familii.17 au fost de acord cu repararea hidroizolatiei care era sub orice critica.pentru a responsabiliza toti locatarii ... (vezi toată discuția)
Cum pot ieși din asociația de proprietari? grecudana grecudana Fac parte dintr.o asociație de proprietari de peste 10 ani ( când toate facturile se plăteau la comun) . Ce pot face sa ies din aceasta asociație de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! avem in comunitate o asociatie de proprietari care ... crezzulina crezzulina Buna ziua! Avem in comunitate o asociatie de proprietari care are datorii ; de trei zile ni s-a oprit apa rece potabila de catre firma furnizoare tuturor ... (vezi toată discuția)