avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Original vs duplicat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Original vs duplicat

Care este diferenta dintre un duplicat si o copie conforma cu originalul? Se substituie amindoua originalului? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:45, 11 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Duplicatul este un alt original emis de aceiasi institutie care a emis originalul atunci cand acesta s-a pierdut/distrus.
Copia, este o copie xerox sau .. legalizata sau nelegalizata,
,,Conform cu originalul" este o adaugire pe o copie xerox pe care o scrie si semneaza cineva care a vazut originalul si-si asuma acea copie. Nu are puterea unei copii legalizate.
Multumesc,
Intre un duplicat si o copie legalizata cf cu originalul, exista vreo diferenta?
Buna seara,
DUPLICATUL are aceiasi valoare cu originalul care NU MAI EXISTA si se elibereaza spre a inlocui originalul DISTRUS.
Copia se face dupa ceva ce exista si poate fi consultata oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)
Copia legalizata, forta juridica martzianu martzianu Buna ziua, Am tot cautat in Legea notarilor publici şi a activităţii notariale 36/1995 rep si cu actualizarile ulterioare, si nu gasesc nicaieri, nici la ... (vezi toată discuția)
Help !! copie titlu de proprietate theathea theathea Va rog sa-mi spuneti carei institutii sa ma adresez pt a-mi elibera o copie legalizata dupa un titlu de proprietate eliberat de COMISIA JUDETEANA PT. ... (vezi toată discuția)