avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... partaj concubinaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

partaj concubinaj

Dupa ce perioada de timp si in ce conditi concubina are dreptu la un partaj,,,,,?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 23:10, 11 Decembrie 2018
Buna seara,
In Romania nu exista nicio lege a concubinajului.
Concubinii nu au temeiuri legale pentru PARTAJUL la care faceti referire, cel al casatoritilor.
Singurele modalitati de un asa zis partaj sunt cele ale imbogatirii fara justa cauza.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Nu exista comunitate de bunuri in cazul concubinilor. astfel ca bunurile dobandite in perioada convietuirii sa fie considerate comune cum se intampla in cazul casatoriei. Nu conteaza durata concubinajului.

Singura situatie in care se poate pune problema unui partaj este ca in perioada de concubinaj, concubinii sa fi dobandit drepturi in coproprietate, insa apar ambii pe act si dreptul de proprietate se dobandeste printr un act juridic si nu ca efect al concubinajului sau al trecerii timpului (de ex concubinii cumpara impreuna - in acte - un imobil, un teren).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua am si eu o intrebare: Daca cineva traieste in concubinaj si decide sa se desparta bunurile dobandite se impart ?dar cele dobandite inainte de a se ... (vezi toată discuția)
Concubinaj mariaburete mariaburete DACA SE CONVIETUIESTE IN CONCUBINAJ ,5 ANI DE ZILE ,CARE SANT DREPTURILE PARTILOR IN CAZ DE DESPARTIRE? VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Despre relatia de concubinaj virginia25 virginia25 Buna ziua! As dori sa stiu daca o relatie de concubinaj este recunoscuta legala,protejata in vreun fel si daca la decesul unuia dintre parteneri cel ramas in ... (vezi toată discuția)