avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nelamurire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nelamurire

Buna ziua,
s-a desfintat postul pe care eram angajata cu 8 ore/zi incepand cu data de 01.10.2009, dar mai eram angajata cu c.m cu timp partial de munca de 2ore/zi la o alta firma. Aceasta din urma mi-a desfacut c.m cu timp partial incepand cu data de 15.10.2009. cand am mers sa-mi depun actele pt. somaj mi s-a spus ca nu am dreptul !!!!! De ce ?????????

Multumesc pt. raspuns !X-(
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:23, 16 Noiembrie 2009
Poate nu aveti stagiul de cotizare necesar, adica 12 luni (cu norma de 8h) in ultimele 24.
Cererea de somaj se raporteaza la incetarea contractului cu timp partial, cel incetat in 15.10.
Daca acest contract nu a incetat cu un articol ce naste dreptul la somaj, atunci nu puteti beneficia de somaj.
Presupun ca ati intrebat si la AJOFM de ce nu aveti dreptul la somaj. care a fost raspunsul lor?
c.m. cu timp partial de munca era pe perioada nedeterminata sau determinata?
Buna ziua,

conditiile pt. stagiu de cotizare au fost indeplinite conform legii, cele 12 luni
de cotizare exista la firma unde am lucrat 8 ore/zi ( am fost angajata in perioada 06.09.2003-30.09.2009

c.m cu timp partial a fost incheiat pe perioada nedertminata,(contractul a fost din 19.12.2007-15.10.2009. C.m cu timp partial a fost desfacut conf.
art. 55, litera b din codul muncii.
Cei de la ajofm au invocat un oarecare articol 55 din codul muncii !

Ce inseamna aceasta ????????

Va multumesc mult !!!!!!!!!!!

incheierea ultimului contract (cep partial) in baza art. 55 codul muncii (adica prin acvordul partilor). va exclude dreptul la somaj.

Daca ati fi incetat contractul partial cu art 55, inainte de va inceta cel de baza prin concediere, atunci somajul se deschidea in baza incetarii cim de baza (art 65)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj -rectific busubianca busubianca Am postat mai devreme pe forum o intrebare privind dreptul la indemnizatia de somaj.Azi mi-ai modificat art.de incheiere a cim, din Art.55b, a facut art ... (vezi toată discuția)
Somaj... bianchita bianchita Buna ziua In conditiile in care sunt angajata pe perioada determinata,pentru a beneficia de somaj cu ce articol si litera trebuie sa imi fie desfacut ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata MARIA7 MARIA7 Buna ziua, Sunt angajata la o firma privata si acum am descoperit ca pe perioada 01.10.2009-21.10.2009 firma refuza sa ne plateasca din motive ca nu are cum ... (vezi toată discuția)