avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revocarea amanarii pedepsei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Revocarea amanarii pedepsei

Buna ziua. Cand se considera o infractiune descoperita? Fac trimitere la art.88 al.3 ncp.Daca infractiunea a fost savarsita inainte cu o luna de a se termina termenul de supraveghere dar nu s a inceput urmarirea penala ( nu este cunoscut faptul daca s a facut sesizare penala) se considera nedescoperita? Prin ce act sau formula se determina descoperirea infractiunii? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
Amni, utilizator
Eu as avea in vedere art. de mai jos, respectiv momentul depunerii plangerii, denuntului, sesizarii din oficiu, etc.
ART. 288 c.p.
Modurile de sesizare
(1) Organul de urmărire penală este sesizat prin plângere sau denunţ, prin actele încheiate de alte organe de constatare prevăzute de lege ori se sesizează din oficiu.
#M2
(2) Când, potrivit legii, punerea în mişcare a acţiunii penale se face numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, la sesizarea formulată de persoana prevăzută de lege ori cu autorizarea organului prevăzut de lege, acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare în lipsa acestora.
#B
(3) În cazul infracţiunilor săvârşite de militari, sesizarea comandantului este necesară numai în ceea ce priveşte infracţiunile prevăzute la art. 413 - 417 din Codul penal.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare direct la instanta aleutin10 aleutin10 buna seara..mă poate ajuta cineva...pot deschide un proces penal adresându-mă direct judecătoriei și nu parchetului. MULȚUMESC (vezi toată discuția)
Victima nu depune plangere cocorul alb cocorul alb in cazul in care invinuitul este acuzat de sechestrare de persoane si victima nu depune plangere ci doar da o declaratie in care explica cele intamplate ... (vezi toată discuția)
Ultima teza art. 16 alin. (1) lit. e) c. proc. pen. aidu aidu La ce se refera art. 16 alin. (1) lit. e) C. proc. pen. Acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, iar când a fost pusă în mişcare nu mai poate fi ... (vezi toată discuția)