avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Daune-interese cand clientul refuza marfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Daune-interese cand clientul refuza marfa

Buna ziua,

Societatea noastra isi desfasoara activitatea in domeniul tiparirii de ambalaje flexibile. Lansarea in productie se face in baza comenzilor ferme primite de la clienti. In practica noastra apar situatii in care marfa livrata (intern, extern) este neconforma. Clientul refuza marfa, aceasta este returnata la noi sau distrusa la client. In plus clientul ne factureaza daune datorate pierderilor cauzate de neconformitatea marfii noastre.

Avand in vedere faptul ca modul de lucru are la baza comenzi ferme si nu contracte comerciale incheiate cu partenerii, pentru justificarea cheltuielile datorate despagubirilor ,s-a intocmit, sub avizul departamentului juridic intern , o conventie semnata de ambele parti prin care suma imputata este acceptata.

Va rugam sa ne spuneti daca documentul mentionat mai sus este acoperitor pentru ca aceasta cheltuiala sa fie deductibila la calculul impozitului pe profit si sa nu fie cuprinsa in baza de impozitare tva.

Multumim,




Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 20:42, 16 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Modul de lucru este un pic defectuos -ar trebui ca in baza comenzii ferme sa executati si o mostra iar dupa primirea Bunului de Tipar pe acea mostra sa incheia-ti un contract cadru cu posibilii clienti in care sa se specifice ca intreaga cantitate de mafa se executa in baza mostrei acceptate.Printr-o simpla conventie NU ve-ti putea scadea ca o cheltuiala deductibila
Perfect de acord, nu e suficient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paleti de lemn Laura Daniela Laura Daniela Buna ziua. Referitor la paletii de lemn , am urmatoarea situatie: Se achizitioneaza materie prima pe paleti , prin import. Dupa realizarea produsului finit, ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta corinamar corinamar buna seara, firma mea produce material de constructii am si un contract insa s-a comandat mai mult decat in contract, pe baza de comanda lucrarea s-a ... (vezi toată discuția)
Termen valabiliitate aviz de insotire al marfurilor ContSters250895 ContSters250895 avand in vedere k clientii ii caut si pot aparea si alte probleme(defectiuni,urgente,etc). (vezi toată discuția)