avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declinare competenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declinare competenta

Va expun o problema in speranta ca voi gasi sprijin, asa cum am gasit de fiecare data. In primul rand, va spun ca e urgent, pentru ca maine ar fi ultima zi de recurs pt sentinta de declinare a competentei.

Am doua litigii la un tribunal, sectia comerciala, ambele cu un Consiliu Local.
Primul - CL= reclamant, se solicita expertiza lucrarii predate de Societate; s-a ajuns la al 7-lea termen..in fine, se inainteaza cu procesul;
Al doilea litigiu: societatea = reclamant, solicita plata ultimei faze din lucrare, pe care CL nu a platit-o, am inaintat tot la sectia comerciala, unde este si primul litigiu;(nu ma intrebati de ce nu s-a facut cerere reconv de la inceput, nu stiu care a fost gandirea, eu am preluat dosarul de la altcineva...); la primul termen a fost amanat din pricina protestului, acum am aflat ca tribunalul si-a declinat competenta in favoarea judecatoriei...nu am putut merge este vorba de mai multe sute de km, alte activitati obiective..nu am putut ajunge;
suma de bani ce face obiectul celui de al doilea proces este de aprox 30.000 ron, deci 300.milioane lei vechi, asta sa fie cauza declinarii? ce pot face acum, cu recursul, spre a pastra litigiul la tribunal, eventual sa se si conexeze dosarele, e clar ca sunt legate unul de celalalt...daca la expertiza ar iesi ca lucrarea este in regula, atunci ar trebui sa ne plateasca, daca nu, nu.

Va rog sa imi spuneti cum sa motivez recursul ca sa ramana la tribunal; sa ma leg si de faptul ca este vb de o autoritate locala - respectiv consiliul local..si atunci sa trec pe contencios??? desi celalalt litigiu e la sectia comerciala...
va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
adela1978, utilizator
Cel mai recent răspuns: adela1978 , utilizator 23:29, 15 Noiembrie 2009
nicio opinie, un sfat?
va rog, astept cu interes;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu comercial sau nu? mh31 mh31 Buna ziua, Daca o persona fizica a actionat in judecata societatea la care lucrez pentru a preda niste documente (obligatia de a face), fara a avea nici o ... (vezi toată discuția)
Contract avocat - conflict negativ de competenta ContSters83715 ContSters83715 in cazul competentei negative dintre judecatoria sector 1 si tribunalul bucuresti, litigii de munca am fost trimis la curtea de apel pentru competenta ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract vanzare-cumparare/ cai de atac tudorioan tudorioan Parti in proces: reclamanta persoana juridica in contradictor cu persoana fizica pentru rezolutiune antecontract. Se admite cererea de rezolutiune cu obligatia ... (vezi toată discuția)