Un individ care lucra pentru un dezvoltator și-a însușit o sumă de bani și o factură cu valoare pe care i le-am dat pentru a achita montajul unor uși. Unde se încadrează această faptă, și ce soluții există?
Buna ziua.
Care este calea de urmat si ce sanse exista?
De fapt nu am imprumutat banii. Acestia au fost insusiti fraudulos impreuna cu o factura cu valoare pe care o puteam folosi in Dedeman.
Individul care si- a insusit banii si factura lucra ca agent de vanzari la un dezvoltator care l- a concediat.
Banii eu i- am dat lui personal pt a achita montajul unor usi la apartamentul achizitionat de mine la acel dezvoltator. Factura a ajuns la el pt ca eu nu aveam cum sa fiu fizic prezent acolo cand au venit montatorii care prin bunavointa sefului lor , acesta din urma reusind sa imi scoata factura de la Dedeman, i- au lasat- o acelui individ la rugamintea mea.
Acum acest individ nu mai raspunde ka telefon nici la mesaje, bamai mult ma ameninta el cu tribunaljl pt ca am postat eu pe fb ce nesimtit este.
Nu sunt singura persoana careia ii este dator.
Unde se incadreaza aceasta fapta si ce solutii exista.
Martori doar daca acestia ar accepta sa depuna marturie ar fi seful montatorilor si montatorii.
Alte " dovezi" ar fi niste mesaje in care recunoaste ca are aceasta datorie si ceva inregistrari audio cu telefonul mobil.
Va multumesc .
Intr-adevar aveti sanse. Probele audio se pot admite si acestea avand in vedere ca nu au fost facute cu atignere la viata privata si justificati un interes. Trebuie promovata actiune in instanta. Inainte puteti incerca cu o notificare de plata, iar daca nu achieseaza il actionati in instanta.
Somați-l întâi pentru a evita intentarea directă a unei acțiuni ce reclamă costuri mai mari, preferabil prin avocat, pt a augmenta șansele ca notificarea să producă efecte.
Dacă nu produce efecte, veți fi constrâns să formulați acțiune civilă.
Buna ziua.
Multumesc pentru aceste raspunsuri.
As dori sa stiu unde se incadreaza fapta si ce sanctiuni se aplica.
Tin sa precizez ca aceasta persoana nu era un necunoscut pentru mine, ba mai mult l- am mai imprumutat si cu bani si anul trecut si anul acesta.
Chiar il atentionasem sa nu cheltuie banii pt montajul usilor.
Il cunosc de aproape 2 ani timp in care l- am ajutat mereu. Il consideram un prieten...dar...