avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme RCA

Buna.
Zilele trecute mi-a fost lovita putin masina.S-au facut toate demersurile,urmeaza sa fie innaintat dosarul pentru a se aproba costul reparatiei.Rca-ul celui ce ma lovit este la Carpatica Asig, si am inteles ca trebuie trimis la Sibiu pentru aprobare.
Dupa ce o sa-l aprobe o sa estimeze ei o suma care ar insemna costul reparatiilor, si ma vor trimite la service-urile lor cu masina.

Intrebarea este : daca nu accept sa merg la acele service-uri, si aleg eu unul de calitate si nu neaparat scump, e vreo problema?

Daca service-ul spune o suma care este mai mare decat cea propusa de asigurare ce se poate face? mai pot companiile negocia?
Care ar fi procedura sa ies eu mai bine, adica cu masina reparata bine.Mentionez ca nu o sa fie un cost mare al reparatie undeva la 600-700 lei,presupun.
Intreb toate acestea pentru ca am inteles ca, Carpatica nu prea e serioasa.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: criss_ty , utilizator 12:29, 2 Decembrie 2009
Autoturismul puteti sa-l reparati la orice service autorizat. Daca service-ul respectiv nu are contract cu societatea de asigurare procedura de despagubire este mai greoaie si mai indelungata.
Societatea de asigurari despagubeste numai contravaloarea repararii numai a avariilor produse in urma accidentului.
Dupa stiinta mea societatea de asigurari Carpatica este corecta, dar si vigilenta.
Daca reparatia nu va costa decat pana la 1000 lei, ar trebui sa nu fie vreo problema cu intocmirea dosarului si sa poate fi aprobat si platit direct de la sucursale careia va adresati. Aprobarile si verificarile se efectueaza, de obicei, cand despagubirea depaseste un anume barem stabilit de normele interne ale fiecarui asigurator.
Nu trebuie sa ganditi ca nu se rezolva, atata timp cat nici nu ati intocmit dosarul de dauna.
Multumesc de raspunsuri, azi am fost de am finalizat dosarul si urmeaza sa-l timita la Sibiu pentru aprobarea unei sume, iar in cursul acestei saptamani sper sa primesc un raspuns.
oricum mai postez si solutionarea problemei.
O zi buna.
Au trecut deja 2 saptamani bune si inca nu mi-am facut masina.
Dupa cateva zile mi-a venit raspuns de la Asigurari de la Sibiu: bara se repara partial, bandoul se repara, aripa se repara si revopseste partial.Suma pe care mi-au dat-o in acte a fost de 450 lei.Aceasta suma am vazut-o eu in dosar pentru ca cei de la asigurari mi-au spus ca nu au voie sa mi-o spuna.
Am fost cu masina la doua service-uri din care unu mi-a facut un deviz de reparatie de 1700 lei iar celalalt de 1400 lei.... deci este o mare diferenta din ce mi-au solutionat ei, iar bandoul se inlocuieste si nu se repara si aripa se revopseste total caci nu merge doar partial.
Am refacut un proces verbal catre ei, am atasat solutiile date de service-uri si de o saptamana tot astept, nici un raspuns.
Ce sa fac? Cat sa astept? ... Cei de la service-uri mi-au spus sa o bag la reparat si apoi o sa vedem cat si cand ne dau banii..... habar nu am, caci sunt fff neseriosi astia de la Carpatica.
Nu mi-as baga masina la reparat pentru ca cine stie cat imi dau la a doua solutie si diferenta de reparatie nu prea am de unde sa o suport (vremuri grele).
Daca ma inteleg cu service-ul la o suma mai mica, ar fi bine sa-mi de-a mie banii cei de la asigurari? sau sa-i las sa-si manance nervii cei de la service?(pana le livreaza banii, daca-i livreaza). Problema ar fi sa nu raman fara masina pana se inteleg companiile (o repara si nu mi-o da pana nu le intra banii).
Cum sa procedez?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Probleme despagubire accident auto LuceNera LuceNera Buna ziua, Am si eu o problema cu o despagubire care nu mi se acorda. Masina mea a fost lovita in timp ce era parcata regulamentar, in urma unui accident in ... (vezi toată discuția)
sfat suma prea mica oferita despagubire de carpatica sebyencyu sebyencyu in urma cu 5 luni am fost lovit de un domn ce avea rca incheiat la carpatica. dupa accident ne am deplasat la politie unde s a intocmit proces verbal .la doua ... (vezi toată discuția)