avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bani furati din apartament,hotii prinsi.Accept sau nu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bani furati din apartament,hotii prinsi.Accept sau nu restituirea partiala de catre hoti a banilor ?

Buna ziua ! In luna august hotii au furat din apartamentul unui prieten 40.000 de euro.Acum 0 saptamana a fost anuntat de politie ca autorii au fost prinsi ; 4 dintre ei au comis intre timp si alte furturi,se afla in arest si in timpul cercetarilor au recunoscut ca au furat si din apartamentul prietenului,dar aici au fost insotiti de o a 5-a persoana (cunostinta cu prietenul meu,stia ca acesta are bani in casa).A fost arestata persoana si se pare ca probele il incrimineaza serios : i-a transmis pagubitului ca daca isi retrage plangerea ii restituie EL acum 35.000 de euro,restul la o data ulterioara (cum au impartit hotii banii intre ei prietenul nu stie).Aici apar intrebarile si nelamuririle amicului : sa accepte aceasta restituire partiala ? Ce garantie are ca mai primeste restul de 5.000 de euro daca isi retrage plangerea ? N-ar implica cheltuieli ulterioare cu avocat,executor judecatoresc (plus nervi,timp pierdut ) daca hotul nu-i mai da acei bani ?Poate n-are bunuri ce pot fi puse sub sechestru si ulterior valorificate.Sa fie de acord cu retragerea plangerii doar in schimbul restituirii totale a sumei furate ?Poate s-a confruntat cineva cu o situatie asemanatoare si are o idee despre calea mai buna de urmat.
Cel mai recent răspuns: potpal , utilizator 15:38, 13 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca isi va recupera cei 5000 euro.
Problema este ca nu va dau nimic daca nu va înțelegeți.
Este posibil ca hoții sa restituie tot ca sa iasa pentru ca vor mai fura si de la altii.

Ati putea cere si in plus.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal că trebuie să-i accepte, ce-i în mână nu-i minciună!
Constituindu-se parte civilă, are cel puțin teoretic posibilitatea de a recupera restul sumei.
Multumesc !
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu - furt AndreeaMarin AndreeaMarin Buna ziua, In urma cu ceva timp mi-a fost spart apartamentul, furt in urma caruia m-am ales cu un prejudiciu de X RON. Hotul a fost prins, a venit cu ... (vezi toată discuția)
Furt Marian1987 Marian1987 Buna ziua, am o intrebare legata de cazul pe care o sa vi-l prezint imediat iar intrebarea este CUM IMI POT RECUPERA BANII? Problema sta in urmatorul fel: ... (vezi toată discuția)
Probe in dosar oltul oltul prietenul meu a fost retinut 24 de ore dp ce a primit o interdictie de a nu parasi localitatea....telefonul sau a fost confiscat iar politista si procurorul a ... (vezi toată discuția)