Am o hotarare definitiva si irevocabila prin care firma trebuie sa imi achite o valoare de bani mentionez ca firma este in insolventa de reorganizare .M-am inscris la masa credala cu valoarea din hotarare iar judecatorul sindic a spus ca trebuie sa tin legatura cu lichidatorul pentru a intra in posesia banilor .Întrebarea mea este care este articolul din lege care spune ca angajati sunt primi care primesc bani si in cat timp .Se poate cere ajutor unui executor judecatoresc si cam cat ar fi costurile cu executarea si cine trebuie sa le plateasca .Va rog daca ma poate ajuta cineva cu aceste informati pentru a-mi recupera bani nu am valoare mare cam 22000 lei .Sau care ar fi articolele din lege pe care ar trebui sa le invoc lichidatorului pentru ami da bani .Va multumesc anticipat
Din pacate nu precizati anumite aspecte esentiale,daca sentinta a devenit definitiva dupa ce s-a deschis procedura de insolventa sau inainte, daca societatea aflata in insolventa a aprobat un plan de reorganizare sau nu. Presupun ca ati obtinut sentinta dupa ce s a dispus deschiderea procedurii si atunci aveti o creanta curenta impotriva societatii. Fiind o creanta curenta se achita cu prioritate din fondurile societatii
Daca este aprobat un plan ar trebui sa se prevada modalitatea de plata a creantelor curente. Daca nu vor sa achite puteti face cerere de deschidere a procedurii de faliment pentru neplata unei datorii curente, respectiv pentru neplata creantei dumneavoastra. Bafta si cititi legea insolventei :)