avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata tva,continuitate ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata tva,continuitate ?

Ieri, am primit un raspuns oficial de la organele de control ,în care au comunicat că donatia nu este percepută ca vanzare. Intr o oarecare măsură m am liniștit,dar daca tot am deschis cutia pandorei, grijile au luat amploare.cu rugămintea de a mi analiză situația, încep să detaliez...

În anul 2017 ,luna ianuarie, am achiziționat un teren pe care am construit in cursul anului si am vândut imobilul în decembrie 2017 cu suma de 76.000 euro.

Tot în anul 2017 ,luna august, mama a achiziționat un teren, a construit un imobil in cursul aceluiași an si a vândut în luna februarie 2018 cu suma de 76500 euro.precizez ca in cursul anului curent nu s a mai făcut vreo vanzare pe numele mamei.

In anul 2018,luna ianuarie,eu am cumpărat 2 loturi de teren,( unul l am cedat cu act de donație către sora mea, am explicat mai sus),iarăși pe unul am construit si am vândut în luna septembrie cu suma de 88.000 euro
Pe terenul donat ,sora mea a construit si ea si a vândut în luna Decembrie anul in curs cu suma de 89000.

Va cer o parere vizavi de plata de tva in această situație !
Ținând cont că s a realizat cate o vanzare pe an,intram la plata de tva?
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Construcție și vânzare casă, în fiecare an, de către o persoană fizică. trebuie să plătesc tva? Imobiliaremax Imobiliaremax Buna ziua! În anul 2017 am achiziționat un teren ,am ridicat o casa si am vândut o.in anul 2018 am repetat această schemă, am vândut un singur imobil. ... (vezi toată discuția)
Plata tva Cornel Cornel Cornel Cornel Buna seara am vandut in anul 2017 luna septembrie un apartament la pretul de 45.000 euro in iulie 2018 am facut o noua vanzare de 32.000 euro intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Cota tva 5% alleif alleif Buna seara, In anul 2018 mai exact septembrie am vandut un apartament in suma de 58000 euro, in luna octombrie am achizitionat un teren pe care lam cumparat ... (vezi toată discuția)