avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA COTA TVA 5%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

COTA TVA 5%

Buna seara,
In anul 2018 mai exact septembrie am vandut un apartament in suma de 58000 euro, in luna octombrie am achizitionat un teren pe care lam cumparat cu 19500 euro pt a face o casa.Din cauza unor probleme de sanatate am renuntat la ideea de a mai face casa si am vandut terenul in luna martie 2019 in suma de 21500 euro.Acuma doresc sa cumpar un apartament nou care va fi finalizat in luna decembrie 2019 in suma de 57500 euro cu tva inclus de 5%.As dori sa stiu daca intru in cota de tva de 5% sau 19%?Si daca pe diferenta de la teren trebue sa platesc ceva impozit statului?
Va multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Construcție și vânzare casă, în fiecare an, de către o persoană fizică. trebuie să plătesc tva? Imobiliaremax Imobiliaremax Buna ziua! În anul 2017 am achiziționat un teren ,am ridicat o casa si am vândut o.in anul 2018 am repetat această schemă, am vândut un singur imobil. ... (vezi toată discuția)
Plata tva,continuitate ? Imobiliaremax Imobiliaremax Ieri, am primit un raspuns oficial de la organele de control ,în care au comunicat că donatia nu este percepută ca vanzare. Intr o oarecare măsură m am ... (vezi toată discuția)
Tva apartament nou DM2018 DM2018 Buna ziua. As dori sa cumpar un apartament aflat intr-un complex rezidential. Blocul va fi finalizat in Decembrie 2018. Conform planului primit de la ... (vezi toată discuția)