avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA apartament nou
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA apartament nou

Buna ziua.
As dori sa cumpar un apartament aflat intr-un complex rezidential.
Blocul va fi finalizat in Decembrie 2018.
Conform planului primit de la dezvoltator: Su-97.33, Sc-116.4, Sb-17.1 (balcon). Balconul va avea doar un geam securizat si balustrada.
Pentru a incheia contractul au cerut un TVA de 19°.
Este prima constructie noua pe care vreau sa o achizitionez si conform legilor ar trebui sa fie TVA de 5°.
Este corect sa se ceara un TVA de 19°?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 15:47, 23 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Codului fiscal imobilul achiziționat, inclusiv terenul pe care este construit, trebuie să valoreze, fără TVA, maximum 450.000 de lei și să aibă o suprafaţă utilă de cel mult 120 mp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, am facut un antecontract pentru cumpararea unei jumatati ... MariusManole MariusManole Salut, Am facut un antecontract pentru cumpararea unei jumatati dintr-un duplex. Ni s-a prezentat un plan arhitectural in care era trecuta suprafata utila ... (vezi toată discuția)
Tva cumparare apartament 2022-2023 - 5% sau 19% migacio migacio Buna ziua. Am o intrebare legata de imobiliare si noul cod fiscal (aplicabil de la 1 ianuarie 2023). Am urmatorul scenariu: -in 2018 s-a achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Tva 5% LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua, doresc sa achizitionez o casa cu teren , 236 mp terenul, 120 mp utili constructia, pret 130000 EUR. Dezvoltatorul imi spune ca pretul include TVA ... (vezi toată discuția)