avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliul copilului

Buna ziua, sunt casatorita de 5 ani. Actualul meu sot are, din prima casatorie un baietel de 11 ani care in prezent locuieste cu mama lui. Din pacate, aceasta il neglijeaza in mod constant, nu se ocupa de educatia lui, in agreseaza verbal si fizic (toate aceste lucruri sunt povestite de copil si de dirigintele acestuia). Din aceasta cauza, baiatul are probleme de realationare la scoala si isi exprima din ce in ce mai mult dorinta de a nu mai locui cu mama lui. Care sunt sansele ca acesta sa isi schimbe domiciul de la mama, la noi si in ce fel ar afecta aceasta schimbare de domiciliu pensia alimentara pe care sotul meu o plateste? Mentionez ca sotul meu si prima lui sotie au tutela comuna asupra copilului.
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
Miruna13, utilizator
Buna ziua!
Se face Actiune in instanta avand ca obiect Schimbarea domiciliului copilului la tata, in baza motivelor aratate de dvs. (art. 496 alin. 3), De asemenea, in aceasi actiune, solicitati stabilirea pensiei de intretinere de catre mama.
Trebuie să vă adresați instanței de judecată si sa solicitați stabilirea domiciliului minorului la dvs. Este necesar să aveți probe solide pentru demonstrarea violenței fizice, psihice si emotionale asupra copilului ca sa aveti castig de cauza. O sa fie audiat și copilul. In orice caz, va sfătuiesc să apelați la un avocat pentru ca procesul este unul complex. Va stau la dispoziție pentru lămuriri suplimentare
Ati putea obține castig de cauza daca dovediti tot ce sustineti.
Va fi însă un proces dificil.
Actiune in instanta, asta stiti, trebuie dovedit, presupun ca si asta stiti... Sotul nu va mai datora pensie in bani.
Care sunt sansele nu avem cum visa si va recomand sa stati departe de un avocat care va da procente. Intai e ilegal si apoi nu se poate calcula un procent real, o sansa. Va putem spune ca sunt sau nu sanse, dar nu cate sanse. Astea le estimati dv. la o discutie concreta cu un avocat. Sansele depind direct de probe si de judecator.
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)
Situație cu un fost soț hărțuitor ! Gelu222 Gelu222 Buna seara, O casnicie eșuată,din care a rezultat un copil. S-a ajuns la un divorț la notar + Un Plan parental. Copilul sta o saptamana la mama, o ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor corne_daria corne_daria buna ziua .un prieten are nevoie de sfatul d-voastra.prietenul este intr-un divort si ar dori ca fetita sa locuiasca cu el avand in vedere ca a divortat de ... (vezi toată discuția)