In urma decesului mamei am primit un titlu de proprietate pe numele bunicii (mama mamei mele) decedata in 1993.
La succesiunea mamei nu am putut include si acest titlu de proprietate pe numele bunicii intrucat am descoperit ca NIMENI nu a solicitat deschiderea succesiunii bunicii.
M-am adresat unui cabinet notarial de la ultimul domiciliu, care mi-a solicitat sa pun la dispozitie numele tuturor persoanelor care ar putea veni la succesiune.
Avand in vedere ca bunica mea a decedat in 1993, a avut 3 copii (mama mea fiind unul dintre ei, decedata in 2011) si toti copiii ei au decedat.
Mama mea nu a avut o relatie cordiala cu fratii ei, in schimb a ingrijit-o pe bunica pana la decesul ei in 1993. Asadar nu am ideea cati mostenitori sunt, si nici pe unde locuiesc.
Notariatul din Bucuresti care s-a ocupat de succesiunea mamei a recomandat publicarea in ziar national a deschiderii succesiunii, notariatul din localitatea unde a avut ultimul domiciliu REFUZA metoda publicarii in ziar, motivand ca in Ardeal nu se practica asa CEVA....
Ce pot face eu pentru a nu bloca actiunea de succesiune, dar nici sa am obligatia de a cauta posibilii mostenitori ?
Ar fi bine sa mergeți la avocat ca sa discutați confidențial inainte de a merge la notar ca sa înțelegeți anumite lucruri.
Dacă nu rezolvați la notar si începeți aiurea veti avea mari probleme.
De ce ar trebui sa discut cu avocatul ? Nu stiu ce rude a mai avut mama mea....mi se pare normal daca exista regula cu publicarea in ziar sa fie aplicabila de toate cabinetele notariale....
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Succesiunea este deja deschisa prin insusi faptul decesului.
Deschiderea procedurii succesorale se poate face oricand. Nu presupune cine stie ce operatiuni complicate.
Notarul respectiv nu deschide procedura succesorala pentru ca nu stie mostenitorii. Nici dvs nu ii stiti. Practic deschide un dosar degeaba, pe care ulterior trebuie sa il "plimbe" un an de zile prin statistici, registre si evidente, sa dea termene, sa redacteze incheieri de suspendare, sa se incarce de amanari si alte hartii, lucruri pentru care se pierde mult timp.
Nici dvs nu v-ati apuca de un lucru daca stiti ca exista sanse foarte mici sa il duceti pana la capat.