avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune ruda decedata in 1993
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune ruda decedata in 1993

In urma decesului mamei am primit un titlu de proprietate pe numele bunicii (mama mamei mele) decedata in 1993.
La succesiunea mamei nu am putut include si acest titlu de proprietate pe numele bunicii intrucat am descoperit ca NIMENI nu a solicitat deschiderea succesiunii bunicii.
M-am adresat unui cabinet notarial de la ultimul domiciliu, care mi-a solicitat sa pun la dispozitie numele tuturor persoanelor care ar putea veni la succesiune.
Avand in vedere ca bunica mea a decedat in 1993, a avut 3 copii (mama mea fiind unul dintre ei, decedata in 2011) si toti copiii ei au decedat.
Mama mea nu a avut o relatie cordiala cu fratii ei, in schimb a ingrijit-o pe bunica pana la decesul ei in 1993. Asadar nu am ideea cati mostenitori sunt, si nici pe unde locuiesc.
Notariatul din Bucuresti care s-a ocupat de succesiunea mamei a recomandat publicarea in ziar national a deschiderii succesiunii, notariatul din localitatea unde a avut ultimul domiciliu REFUZA metoda publicarii in ziar, motivand ca in Ardeal nu se practica asa CEVA....
Ce pot face eu pentru a nu bloca actiunea de succesiune, dar nici sa am obligatia de a cauta posibilii mostenitori ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:11, 14 Decembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mostenitorii trebuie contactati, iar daca au pretentii sa succesiune, trebuie sa se prezinte personal la notariat sau sa trimita o procura prin care imputernicesc o alta persoana sa ii reprezinte la dezbaterea succesiunii. Daca nu au pretentii, sa trimita declaratii de renuntare.
Cum ii gasiti, este o problema a carei solutionare revine dvs. Este interesul dvs, deci obligatia dvs. Ca ii cautati la telefon , in ziar, prin satelit, ei trebuie gasiti. Pana nu ii gasiti si vedeti cum stau lucrurile, notarul nu are cu ce sa va ajute. Notarul
Acum, sunt 2 frati mari si lati. Nu cred ca ati fost in situatia de a cauta verii primari sau mai stiu eu ce alte rude de a saptea spita. Apoi, nu e vina nimanui ca de mai bine de 25 de ani, nici bunica nici mama nu au clarificat situatia.
Cred ca am explicat limpede ca notarul din provincie NU accepta ideea publicarii in ziar a deschiderii succesiunii....Exact asta era intrebarea mea...

jewelled a scris:

Cred ca am explicat limpede ca notarul din provincie NU accepta ideea publicarii in ziar a deschiderii succesiunii....Exact asta era intrebarea mea...

Procedura succesorala nu se deschide prin publicare la ziar.
Cred ca ati inteles dvs gresit. Notarul de la București v-a sugerat doar să va găsiți rudele prin publicare în ziar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire - lipsa certificat mostenitor psvictor psvictor Buna ziua, Am urmatoarea speta la care am nevoie de un raspuns: Bunica dupa mama a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea de mostenire. ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a mostenirii. Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu In urma unei solicitari la Uniunea Notarilor Publici am aflat ca nu s-a deschis succesiunea dupa bunicul meu decedat in 2009 si nimeni nu si-a manifestat ... (vezi toată discuția)
Mostenire - cateva intrebari dorin55 dorin55 Buna ziua, va rog frumos sa raspundeti la cateva intrebari in acest caz. Bunica mea a decedat in anul 2005. Un an mai tarziu, in 2006 a decedat si mama mea. ... (vezi toată discuția)