avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 202. Sesiune practică cu Adrian Bența

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA cod CAEN 8559
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA cod CAEN 8559

Am o societate cod caen 8559 alte forme de învățământ. Activitatea consta în desfășurarea de ateliere de gătit pentru copii și adulți cursuri care se plătesc se
de participanți. In urma acestor ateliere nu se obține o diplomă acreditata.
Societatea a fost declarată neplatitoare de TVA. Deoarece în decembrie va depăși plafonul de 100.000 Eur va trebui declarată plătitoare de TVA. Întrebarea este facturile emise se vor factura cu sau fara TVA ,activitatea fiind încadrată la fie de învățământ.
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
denisia puiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 13:20, 13 Decembrie 2018
1.In primul rand, plafonul de scutire de tva este 300.000 lei, nicidecum 100.000 euro.
2. Este scutita de tva activitatea de invatamant prevazuta in Legea educatiei nationale nr. 1/2011, iar societatea trebuie sa aibe o autorizatie in acest sens. Daca va incadrati aici nu trebuie sa va inregistrati ca platitori de tva.
Daca nu indepliniti conditiile de mai sus trebuie sa va inregistrati ca platitori de tva si sa facturati cu tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva - calcul plafon sylvyana sylvyana Am doua activitati cu acelasi cod CAEN, Alte forme de invatamant n.c.a. CAEN 8559, insa o activitate legata de predarea unor cursuri este autorizata de ... (vezi toată discuția)
Trecere la neplatitor tva dupa schimbare cod caen coldone coldone Bună ziua! Firma mea este plătitoare de TVA, pana acum desfășurând activități de comerț, CAEN 4774. Cifra de afaceri pe 2020 a fost de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Pfa norma venit - plafon 100.000 eur sau 65.000 eur (220.000 lei) ovidiu2929 ovidiu2929 Buna ziua Incerc sa gasesc detaliile corecte despre limita pe care un PFA cu norma de venit o are. In unele locuri se specifica pragul de 100.000 EUR - si ... (vezi toată discuția)