avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am dat 3000€ unei persoane pentru a-mi angaja ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am dat 3000€ unei persoane pentru a-mi angaja copilul la o societate, lucru care nu s-a întâmplat. Cum să procedez?

Am dat suma de 3000€ unei persoane cu martori pt a mi angaja copilul la o societate ceea ce nu s a intimplat de 6 luni
Am cerut banii inapoi sibpetsoana ma minte in fiecare zi ca ai restitue
Este o persoana publica sotia primarului so comtabila primariei
Cum sa procedez?
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mascool , utilizator 12:37, 20 Decembrie 2018
Din ce spuneti, pare a fi dare si luare de mita si, din ce cunosc, ambele se pedepsesc daca se face reclamatie...
2 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai de ce sa fie dare si luare de mita? Pagubita zice ca ar fi vrut ca angajarea la o societate iar persoana care a primit banii este contabila primariei. Eu nu stapanesc bine legislatia dar aici cred ca ar fi o alta incadrare, mita in niciun caz. Da-mi si mie 3000 de euro cu promisiunea ca te angajez la o firma in Berlin, chiar ia-si primi.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
mascool, utilizator
13 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu stapaniti legislatia domnule "mascool" inseamna ca o alegere buna ar fi sa va abtineti de la comentarii. Mita este o suma de bani sau obiecte date/promise unei persoane in schimbul unui favor facilitat de functia detinuta/incalcarea obligatiilor de serviciu. Ambele persoane se fac vinovate, prima pentru dare de mita, a doua pentru luare de mita. Ambele parti trebuie sa raspunda in fata legii. Sotia primarului, care este in acelasi timp si contabila primariei sigur detine si cel putin o afacere construita, dupa cum se da de inteles, pe bani publici. Firele se incalcesc putin si cred ca e nevoie de o ancheta DNA in acest caz. Este si un caz de nepotism aici, si apoi ne miram de ce dam peste persoane incapabile in a-si desfasura activitatea pentru care au fost angajati.
Daca domnul Matcos binevoieste a preciza despre ce primarie este vorba, sau ce comuna, putem sa il ajutam un pic mai mult. Si pe el, si pe altii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Infractiunea de dare si luare de mita.
Dar as vrea sa va intreb ce se intampla daca se tinea de promisiune.Acum cred ca as fi bine sa va asumati si sa depuneti o plangere( si o sa beneficiati de circumstante atenuante)
2 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, nu ma pricep asa bine si am specificat acest aspect, dar de unde afirmatia dumneavoastra citez "contabila primariei sigur detine cel putin o afacere construita". Adica daca are afacerea ei si ii da cineva bani pentru nepotism, in propria afacere, este problema dumneaei prin ce fel de concurs isi angajeaza personalul profesionist, Si-o fi reanalizat performantele necesare fisei postului si a decis ca trebuie sa zica "pas" personalului care a aplicat pentru post. Iar daca nu are nicio tangenta cu firma respectiva (care firma fiind S.r.l. sau S.a sau mai stiu eu ce) si nu functioneaza cu bani publici (ca nu are cum) de unde si pana unde mita. A. Ca a promis ca pune un cuvant pe la nustiu ce administrator al societatii comerciale X.. inteleg (dar nici trafic de influenta nu este). Deci chiar sunt curios si de alte pareri. Probabil poate fi vorba de inselaciune dar....na,,,pana la urma nu ai vrut sa intri la un interviu sau la un concurs, ai vrut ocupi un post de munca cu "dedesupturi" Eu o vad doar ca pe o pacaleala. Cica, are martori pe o anumita suma, pe care nu o stim sigur, ca a dat-o pentru a se comite o ilegalitate cu promisiunea de a se face. Simplu fapt ca este sotia primarului,contabila la primarie nu o face factor de decizie.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
mascool, utilizator

Alte discuții în legătură

0% dintre ofiterii mai romani accepta mita papic8 papic8 A aparut de curand un reportaj la Antena3. Directia Anticoruptie din MAI si-a testat colegii. Din 60 si ceva ofiteri testati, 6 au accepta mita. Pacat ca ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal, recuperare spaga ion73_09 ion73_09 Buna ziua Am rugamintea sa imi dea si mie cineva un sfat! Am avut un contract cu o primarie si dupa semnarea lui am inceput lucrarile si evident platile ... (vezi toată discuția)
Mita ilegala in sectorul privat? w0lfshad3 w0lfshad3 Stiu cu 99% siguranta ca anumite persoane dau mita, intr-o firma particulara la care am lucrat, si care m-au sicanat probabil pentru ca sa dau si eu mita ca ... (vezi toată discuția)