Cum pot proceda in cazul copilului meu de 10 ani care îmi este încredințat mie ca mama dar tatăl lui refuza sa meargă la notar pentru a face o procura sa îmi iau copilul cu mine în Anglia?
Sunt divorțată de tatăl copilului de 4 ani, eu am plecat de la dansul când băiatul avea 2 ani pentru ca era un barbat violent și de multe ori mă agresa de fata cu copilul și nu se ocupa nici de creșterea lui. Timp de 2 ani nu a fost de acord sa îi dea nici alocația care era pe numele lui. Într-un final am reușit sa întocmesc dosarul de divorț și se hotărăște ca copilul sa rămână în grija mea obligand pe fostul soț la o pensie alimentara în valoare de 70 de lei și platind eșalonat alocația din urma. A plătit alocația dar pensia alimentara trimite când își aduce aminte sau când îi fac câte o plângere. Pe copil îl suna foarte foarte rar pentru ca el este plecat mai tot timpul si isi schimba numerele de telefon mă acuza tot pe mine ca nu poate sa își vadă copilul. Intenționez sa vin cu copilul în Anglia la viitorul soț numai ca dansul nu vrea sa îmi acorde procura. Va rog frumos sa îmi spuneți ce as putea face în situația de fata. Menționez ca în momentul de fata nu se interesează de copil și nu contribuie la creșterea lui.Chiar a avut și o amenda penala ca a venit la domiciliul părinților mei și a avut un comportament violent fata de mine și în prezenta copilului fiind și în stare de ebrietate. Va rog mult sa mă îndrumați. Mulțumesc.
Trebuie facuta Actiune in instanta, in care sa solicitati substituirea de catre instanta a acordului tatalui in ceea ce priveste schimbarea domiciului minorului. Trebuie sa dovediti ca nu sunt prejudiciate interesele copilului prin schimbarea domiciliului.
Din pacate,trebuie sa va adresați instanței de judecată. Cererea trebuie întocmită cu mare atentie, în funcție de ce anume dorinti: suplinirea acordului doar pentru o vizită la logodnicul dvs sau mutarea domiciliului minorului in strainatate. Trebuie să vă grăbiți pentru ca o astfel de cerere nu se judeca imtr-o săptămâna. Va stau la dispoziție cu informatii suplimentare, cu datele din contact.
Dar pot sa acționez în instanță și sa îl decad din drepturile părintești și sa trec copilul pe numele meu? Dansul este o persoana care nu îl interesează de copil, nu contribuie cu nimic la creșterea și educarea lui. Și copilul în momentul de fata suferă pentru ca nu vrea să îi poarte numele de familie Laba pentru ca rad copii din jurul lui de el.
Nu puteti sa-l decadeti din drepturile parintesti pentru motivele invocate de dvs. Dacă reușiți să probati ce susțineti, atunci puteti obtine exercitarea autorității parintesti exclusive asupra copilului iar astfel nu o sa mai aveti niciodată nevoie de acordul tatălui pentru iesiri din tara,schimbarea domiciliului etc. Însă trebuie sa prezentati toata situația pe larg avocatului si probele pe care le aveti pentru a vedea care este cea mai bună strategie de acțiune și apărare. Va stau la dispoziție pentru lămuriri si ajutor