avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Modificare contract telefonie mobila fara stirea mea - ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Modificare contract telefonie mobila fara stirea mea - ce pot sa fac?

am un abonament la orange de 7 ani in vara am fost plecata in grecia, mi-am activat romming-ul la plecare, dar nu si optiuni. Surpriza a fost la intoarcere cand s-a emis factura. Pe factura am fost taxata pentru optiunea permis de vacanta pe care repet eu nu am activat-o, am facut reclamatie scrisa la orange dar raspunsul a fost ca eu mi-am activat-o. pe langa toate acestea cand am cerut factura detaliata penru ca eram taxata pentru mesaje, iar eu nu am trimis nici un mesaj, surpriza imi apareau sms trimise din grecia, la fel ei mi-au spus ca eu le-am trimis. Cum pot eu demonstra cand toate dovezile le au ei?
daca sun la serviciul clienti imi spun ca e mai bine pentru mine ca platesc aceasta optiune, dar eu nu vreau sa platesc ceva ce eu nu am cerut.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:04, 18 Noiembrie 2009
puteti sa-i chemati in judecata facand dovada celor afirmate prin orice mijloace de proba si apoi instanta poate solicita ca si ei sa faca dovezile aferente cauzei si care asa cum ziceti, numai ei le pot furniza.
Activand roaming-ul , automat ai activat optiunea "permis de vacanta" ( care este mai ieftina decat un roaming obisnuit -parerea mea care am beneficiat de acest serviciu ! ). Totusi acest serviciu se poate dezactiva , prin apel *100# .
Citatul de mai jos l-am luat de pe site-ul Orange :
In calatoriile tale in Uniunea Europeana ai de la Orange permis pentru o vacanta fara griji.

Inainte sa pleci in calatorie activeaza optiunea Permis de vacanta si primesti:

* 10 minute ca sa suni si sa primesti apeluri
* 1 MB pentru mesaje multimedia, acces la internet si transfer de date

totul cu 4 euro (TVA inclus).

Poti utiliza minutele incluse in toate tarile din zona 1 de tarifare standard, Elvetia si Moldova. Traficul de date inclus poate fi utilizat in retelele cu care Orange a incheiat acorduri pentru GPRS Roaming din Uniunea Europeana, Elvetia precum si in reteaua Orange Moldova.

Dupa terminarea minutelor si a traficului inclus se aplica tarifele standard pentru voce si GPRS Roaming. Cât timp ai optiunea activa toate minutele, fie ca sunt incluse sau nu, sunt indivizibile.

Tariful pentru un mesaj scris este de 0.11 Eur/SMS.

Poti activa optiunea ori de cate ori doresti. Pentru activare apeleaza oricand *100#, selecteaza ramura Alege, apoi Roaming sau acceseaza contul tau pe www.orange.ro. Prin activari succesive, minutele si traficul neconsumat se cumuleaza.

Optiunea este valabila 30 de zile de la ultima activare, dar poti sa o dezactivezi oricand doresti prin apel *100# sau accesand contul tau pe www.orange.ro.

Optiunile Permis de vacanta si Favourite Countries nu pot fi activate simultan.
Gabriella are perfecta dreptate! Atunci cand ai activat roamingul ai activat automat si acea optiune "permis de vacanta" care oricum este mai ieftina decat un roaming!
Orice optiune activata se poate dezactiva. Nu ai decat sa suni la Orange si sa soliciti dezactivarea acelei optiuni!
SUCCES!
=D>
Sau daca ti-a cauzat vreun prejudiciu, poti sa le faci o reclamatie atat la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, ori la Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii pentru oferirea unui serviciu pe care tu nu l-ai cerut. In urma investigatiilor facute de aceste autoritati, cu rapoartele lor poti solicita instantei despagubiri la nivelul prejudiciului cauzat.
Puteti actiona firma de telefonie in instanta pentru plata prejudiciilor cauzate, nefiind necesare plangeri anterioare la Oficiul pt. Protectia Consumatorilor ori la Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii, pentru admiterea actiunii, dar fiindu-va utile constatarile lor, in situatia in care acestea va sunt favorabile. Daca nu, veti putea merge in instanta si asa, dar ati pierdut timp si aveti niste constatari (mai mult sau mai putin usor de dovedit ca justificate!) nefavorabile (si pe care le poate utiliza partea adversa). La cererea dvs. instanta poate solicita firmei de telefonie datele necesare cauzei.
Concluzia este sa actionati in instanta numai daca sunteti sigura de ceea ce afirmati, (numai asa pot exista eventualele probe!) si sa luati in calcul si prevederile art.274 alin.(1) C.pr.civ.: "Partea care cade in pretentii va fi obligata, la cerere, sa plateasca cheltuielile de judecata"

Alte discuții în legătură

Buna seara! as dori sa ma ajutați cu un sfat de specialitate ... nelugigi nelugigi Buna seara! As dori sa ma ajutați cu un sfat de specialitate intr-o problema cu furnizorul Orange. In perioada 19.08.-03.09.2022 am fost plecat in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În prima parte a lunii august 2021, am fost plecată ... AnaMariaVaz AnaMariaVaz Bună ziua, În prima parte a lunii august 2021, am fost plecată împreună cu un grup de prieteni într-o călătorie prin țară, care a inclus și ... (vezi toată discuția)
Inselaciune firma de telefonie mobila - cer consultanta tot tot Buna ziua, Sunt profund indignat de cum isi inseala VODAFONE clientii in anul 2013. Concret: - posed cartela Vodafone - activat extraoptiunea Flexi 6 ... (vezi toată discuția)