avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - 5 copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - 5 copii

Cum se împarte pensia alimentară pentru primul copil, dacă în căsnicia actuală am 4 copii, iar eu am un venit net de 1900lei? Avocatul calculase că pentru 3 sau mai mulți copii se împarte jumătatea salariului net, cum ar veni după calcule 190 lei pentru primul copil. Este corect așa? Am 5 copii în total.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
alex1234alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:31, 16 Decembrie 2018
Eate corect, ar veni 950/5=190 de lei pentru fiecare copil avut in intretinere.
Și după ce se naște al cincilea copil în această căsătorie va fii 158?

Ionut.ion a scris:

Eate corect, ar veni 950/5=190 de lei pentru fiecare copil avut in intretinere.

oricati ati mai face, veti imparti jumatate din leafa la nr de copii.
Nu, dupa ce se naste al cincelea copil va fi 190 de lei, se imparte jumatate din venitul dvs. la numarul persoanelor, copiilor, avute in intretinere, daca sunt 3 sau peste trei la numar.
Eu mă refer că al 5-lea copil în căsnicia actuală, ceea ce înseamnă că cu celălalt copil ar fi 6.

Ionut.ion a scris:

Nu, dupa ce se naste al cincelea copil va fi 190 de lei, se imparte jumatate din venitul dvs. la numarul persoanelor, copiilor, avute in intretinere, daca sunt 3 sau peste trei la numar.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere cris_deo cris_deo buna seara. am deschis actiune de reducere pensie intretinere ca umare a schimbarii situatiei fata de momentul in care mi s-a stabilit aceasta pensie. mai ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei alimentare ValentinTudor ValentinTudor Am fost casatorit 4 ani, in timpul acestei casatorii nascandu-se un copil. Am divortat, iar prin hotararea de divort s-a stabilit ca pensie alimentara suma de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara AlinaElla AlinaElla Buna ziua! Vreau sa stiu ce procent se plateste pensiea alimentara catre un copil dintr-o casatorie anterioara, iar daca parintele care plateste pensie ... (vezi toată discuția)