avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... full casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

full casco

Buna ,am avut un accident de circulatie un pic mai ciudat,conduceam masina si am intrat in intersectie pe culoarea verde dar am fost acrosat de masina jandarmilor care a trecut pe rosu fiind in misiune dar cu o viteza f mare eu neavand timp sa-i vad ,era seara si circulau fara mijloacele acustice,politia a stabilit culpa comuna suspendandune ambilor permisul.Problema e urmatoarea eu aveam full casco dar aveam ITP-ul expirat,masina fiind inchiriata unei firme de taxi,inspectorul de la asigurari mi-a spus ca nu voi beneficia de asigurari din cauza ca ITP-ul era expirat.Masina nu avea probleme tehnice eu facandui revizia la fiecare 10000 de km,iar circumstantele in care a avut loc accidentul arata faptul ca nu se poate vorbi de provocarea accidentului de catre vreo problema tehnica a masinii,am dicutat cu consilierul juridic al comp unde este asigurata masina si acesta mi-a spus ca 99% voi primi raspuns pozitiv.Intrebarea este daca ei au dreptul avand in vedere si circumstantele accidentului sa-mi respinga plata desbagubirii
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:57, 16 Noiembrie 2009
Aveti un contract si se vor aplica , cu prioritate, dispozitiile contractului de asigurare. Una din obligatiile dvs. era sa aveti revizia tehnica la zi.
Insa, nu e mai putin adevarat ca, la producerea daunelor, trebuie analizate exact cauzele si imprejurarile in care s-a produs accidentul si daca exista legatura de cauzalitate intre neindeplinirea de catre dvs. a obligatiei prevazuta in contract, fapt ce a dus la producerea evenimentului si crearea de pagube bunului asigurat.
Sigur , nu exista, insa au fost situatii cand, asiguratorii, pentru a respinge un dosar de dauna, au efectuat expertize extrajudiciare unde expertul a avut parerea sustinuta de acestia. In aceste situatii nu mai alta cale decat instanta de judecata.
De obicei clauza/conditia privind excluderea de la acoperire in cazul in care masina nu are ITP-ul valabil la data accidentului, este formulata sec, fara a conditiona acest fapt cu "daca evenimentul se produce din cauza unei defectiuni tehnice, care nu ar fi fost poribila daca ITP-ul era facut la timp".
Interpretarea este in avantajul asiguratorului:
Ati spus ca nu ati avut timp sa-i vedeti.Asiguratorul va spune: "daca franele functionau corect(dovedite de verificarea ITP) ati fi avut posibilitatea sa evitati accidentul.Mai ales ca este stabilita o vina comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire firma asigurari auto romandorin romandorin am avut un eveniment rutier fara vinovatia mea.am primit asigurarea soferului vinovat si am probleme cu firma de asigurare(nu plateste paguba) sub pretextul ca ... (vezi toată discuția)
Casco - societatea de asigurari refuza plata Bujor-Marius Bujor-Marius Buna ziua, Pe data de 12.05.2012 a avut loc un eveniment rutier in care a fost implicat doar un singur autoturism. Mai exact, am acrosat un obiect aflat pe ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu probleme mihabingolina mihabingolina Buna ziua! Va rog mult, daca se poate sa ma ajutati cu niste explicatii:am avut un accident auto in care, eu conduceam regulamentar si am fost lovita de alta ... (vezi toată discuția)