avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minori: este posibil frații să fie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minori: este posibil frații să fie despărțiți? Tatăl vrea ca domiciliul băiețelului (2 ani și 3 luni) să fie stabilit la el

Buna ziua.
Sunt in proces de divort si am impreuna cu sotul un baietel de 2 ani si 3 luni si o fetita de 2 luni.
Eu am cerut instantei exercitarea autoritatii parintesti in comun cu stabilirea domiciliului copiilor la mine si program de legaturi personale/vizitare clasic de weekend avand in vedere varsta mica a minorilor.
Sotul ca raspuns a cerut despartirea copiilor si anume: baietelul sa ramana la el si fetita la mine. Lucru cu care nu sunt de acord mai jos expun si de ce.
Am ajuns in situatia divortului datorita neintelegerilor dintre noi si anume discutii frecvente in contradictoriu, tensiuni, certuri, umilintele si critici frecvente aduse mie de carte sot, violenta verbala cu insulte si calomnii, violenta fizica asupra mea in mai multe randuri, chiar si in timpul sarcinii cu al doilea copil (nerecunoscuta de catre sot, eu fiind neinformata nu am facut plangere sau certificat medico legal). Acestea se desfasurau mereu in prezenta baietelului, fapt ce poate aduce efecte negative in dezvoltarea lui.
In intampinarea sotul a expus foarte multe neadevaruri si minciuni menite sa ma denigreze, lucruri pe care nu are cum sa le dovedeasca avand in vedere ca nu s-au intamplat.
De asemenea a declarat ca nu as avea cum sa intretin copiii desi am un job stabil in sediul central al unei banci, am o garsoniera proprietate personala pe care o vand pt a achizitiona cash un apartament mai mare pt mine si copii, voi primi prin testament dupa decesul bunicilor toate proprietatile detinute de acestia (care se evalueaza la sume semnificative), parintii mei detin un apartament de vacanta in Constanta in care pot merge oricand cu copiii pt vacante pe litoral. Sotul detine un apartament achizitionat prin credit prima casa cu rate pt urmatorii 26 de ani, un credit de nevoi personale pt achizitia unei masini, iar acestea impreuna cu utilitatile apartamentului se ridica la nivelul intregului sau salariu, chiar el mentionand in intampinare ca nu face fata cheltuielilor lunare si este nevoit sa se imprumute si sa aiba un al doilea job.
Precizez ca sunt de parere ca este in beneficiul copiilor sa petreaca timp cu tatal lor dar de asemenea imi fac multe griji deoarece acesta nu a participat activ la cresterea si educarea baietelului, nu ii stie rutina si obiceiurile, nu stie ce boli a avut sau ce tratamente si vaccinuri a primit, nu l-a adormit sau hranit niciodata, nu a ramas singur cu copilul decat de maxim 10 ori pt mai putin de 3h deoarece am avut eu probleme de rezolvat unde nu puteam merge cu copilul (de ex la doctor). El cateodata nu are rabdare cu baietelul si il bruscheaza (nu pot dovedi deoarece se intampla in casa), deranjeaza cand plange si este tipul deparinte relaxat aproape neglijent atat in crestere cat si in joaca cu copilul. Dupa plecarea mea de acasa si stabilirea impreuna cu copiii la garsoniera mea acesta ne-a vizitat cam de 2 ori pe saptamana, zile in care ori nu aducea nici un scutec copiilor ori aducea dulciuri (dupa ce il rugam sa aduca doar produse sanatoase) si jucarii nepotrivite varstei, chiar periculoase. Cand a avut fetita nevoie de o ecografie a venit si sotul, mentionandu,-i doctorului ca divortam si mai avem si un baietel de "2 ani si 7 luni". De fapt baietelul are 2 ani si 3 luni si asta arata gradul de implicare al sotului in cresterea lui.
Tinand cont de aceste aspecte credeti ca este posibil ca obtina el resedinta baietelului de 2 ani?
Apreciez orice sfaturi imi puteti da.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:39, 18 Decembrie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tinand cont dede cele precizate de dvs.,de varsta minorului ,de ,dependenta si atasamentul sau fata de mama ,de practica instantelor va pot spune ca sansele sotului sunt infime ca sa nu spun inexistente.Totusi va trebui sa va angajati av pt a administra probe in combaterea celor sustinute de sotul dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În mod normal nu se vor despărți minorii.
Doar daca va înțelegeți va lua fiecare cate un copil.
Aceasta este regula dar pot exista si exceptii si de aceea este bine sa abordați procesul la modul serios si sa va angajați avocat mai ales ca sotul va fi obligat să va plateasca avocatul daca castigati procesul si sanse aveti in acest sens.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
După cele povestite de dvs., șansele lui sunt foarte mici. Însă, este necesar să vă apărați corespunzător, este necesar să aveți un avocat, fiindcă au existat și situații în care frații nu au ramas împreună după divorț.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minori popescu bianca daniela popescu bianca daniela Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a fi incredintati minorii mamei, in cazul in care aceasta, a parasit Romaina in martie 2010 pentru a munci in ... (vezi toată discuția)
Custodia a doi copii ligiapanait ligiapanait buna seara!problema ,mea e urmatoarea:sunt casatorita cu sotul meu de noua ani si avem doua fetite de sapte,respectiv cinci ani.din cauza ca a devenit un mare ... (vezi toată discuția)
Divort anka.b anka.b cumnata mea vrea sa divorteze deoarece sotul e plecat in Italia de 3ani,in acest timp nu a fost deloc in tara, si acesta are chiar o amanta in Italia.Au ... (vezi toată discuția)