avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara majorata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara majorata

Am o hataraea judecatoreaca pe care o voi ataca in apel.Am doi copii , unul a inceput munca in luna septembrie ,tot in septembrie a fost depusa cerere de majorare pensie alimentara pt copilul care e student .Pana in septembrie ia fost data pensie pt cei doi copii si in cotinuare celui mic in suma care a fost stabilita in 2011 IN HOTARAREA DIN LUNA ASTA NU STIU CUM A FOST calculat . cum e corect legal /pe fluturas ex . scrie venit net-6000 sub el avans-0 cotizatie sindicat-47 si urmatorea retinere PA 1460 Urmatorul Rest de plata-4493 si ultimul Virat pe card 4493 Din ce se calculeaza? As dori parerea unui specialist asa cum sunteti dumneavoastra. A suma data in instanta e de 1100 si mie personal ma revolta ,eu doresc tot binele copilului !
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
lungionut, utilizator
Cel mai recent răspuns: lungionut , utilizator 16:03, 16 Decembrie 2018
Suma maxima care o puteti plati, conform legi, este de max.25% din veniturile dvs.nete, fara sporuri, prime, etc...
Din 4400... cat ati spus ca aveti salariul net instanta a hotarat, din N motive, ca dvs. sa platiti max. posibil conform legi, 25%, adica 1100...
Puteti face apel, cum ati si spus, si mai puteti solicita ca macar o parte din suma sa fie data in natura* ( imbracaminte, incaltaminte, caiete, etc...)
Venitul net e 6000 ( 1 pensie nu se va plati pt ca lucreaza iar cealalta pensie e a celui care cere majorarea ei) , ca doar nu o sa scadem si pensia lui si sa-i dam nimic.
Atunci se v.a calcula maxim 25% din c3i 6000 de lei net, salariul ramas dupa taxe si impozite, si vor ajunge la beneficiar... Maxim ar fi 1500 lei...
Eu asa cred ca e corect. Rog parerea unui avocat.Cu multumiri !
Daca instanta a hotarat asta si hotaratea se incadreaza in termenele legale...nu va opreste nimeni sa platiti o suma mai mare sub forma de alocatie sau, cand vedeti copilul, sa i cumparati si alte lucruri, obiecte, etc., pe langa aceasta pensie obligatorie.
Zi frumoasa!

Alte discuții în legătură

Pensie întreținere. ovidiudtru ovidiudtru Potrivit Codului civil, \"pensia de întreținere se poate stabili sub forma unei sume fixe și într-o cotă procentuală din venitul lunar net din salariu. ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara-drepturi salariale nete Kittyy Kittyy Stabilirea pensiei de intretinere : Paratul ia un credit pt nevoi personale / 5 ani, in timpul procedurii de divort. Ca urmare, drepturile sale salariale se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară Cristache7 Cristache7 Bună ziua, sunt tată a unei fetițe de 6 ani, provenită dintr-o relație în care nu am fost căsătorit, nu am acte de nici un fel. Eu ca tată am ... (vezi toată discuția)