avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara-drepturi salariale nete
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara-drepturi salariale nete

Stabilirea pensiei de intretinere : Paratul ia un credit pt nevoi personale / 5 ani, in timpul procedurii de divort. Ca urmare, drepturile sale salariale se micosreaza cu 10 %. Sa zicem ca are 6000 Ron drepturi salariale nete. Ca urmare a contactarii creditului, drepturile lui salariale nete sunt de 5000 Ron pe luna.

Pensia de intretinere se va calcula ca 25 % din 6000 Ron sau 5000 Ron?



Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2007
Kittyy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina Defta , Avocat 01:04, 25 Februarie 2007
salariul net se dovedeste cu adeverinta de la locul de munca.....pe care daca nu societatea opreste banii...si de regula nu ea opreste se da pentru salariu fara a se tine cont de alte debite......acu depinde ce mai invoca omul in instanta....adica cel care va plati:(
Plafonul maxim al pensiei de care este tinut judecatorul este de 1/4 din venitul net pentru 1 copil. (atentie, nu e obligat sa acorde maximul de 1/4).
Dar, ambele sunt datorii (rambursarea creditul si pensia) ambele greveaza acelasi venit si se raporteaza la aceeasi baza de calcul (in exemplul tau 6000).
In mod normal se ia in considerare venitul net, dar instanta poate tine cont si de eventualele retineri din salar.
Imprejurarea ca cel care va fi obligat la plata unei pensii de intretinere face un credit, doua sau noua nu are nici o legatura cu plata pensiei de intretinere si cu cuantumul acesteia. Ea se stabileste potrivit cu nevoia celui care o cere si nu cu creditele celui care o plateste. Doar plata altor pensii de intretinere la alti copii pote reduce cuantumul pensiei stabilita pentru un copil dintr-o casatorie. Asa ca, cuantumul pensiei de intretinere nu va fi niciodata raportat la creditele pe care le are de rambursat cel care va fi obligat la plata ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie întreținere. ovidiudtru ovidiudtru Potrivit Codului civil, \"pensia de întreținere se poate stabili sub forma unei sume fixe și într-o cotă procentuală din venitul lunar net din salariu. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vs credite alina.livia alina.livia Am trait in concubinaj 8 ani. Din acesta relatie a rezultat o fetita. Pt a beneficia de pensie alimentara, se tine cont de creditele concubinului meu? Nu se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Am un copil cu handicap grav iar pensia alimentara a fost stabilita in 2013 la 238 lei/luna. Cheltuielile pentru recuperare si intretinere sunt mari ... (vezi toată discuția)