avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentară

Bună ziua, sunt tată a unei fetițe de 6 ani, provenită dintr-o relație în care nu am fost căsătorit, nu am acte de nici un fel.
Eu ca tată am recunoscut copilul.
De 1 lună de zile, suntem separați și mama copilului tot mă întreabă de pensie alimentară, să-i spun câți bani vreau să-i dau.
M-am interesat și am văzut că este un procent de 25. %, eu muncind în altă țară cu salariu de 1500 euro.
Întrebarea mea:
Ea NU a fost angajată în 7 ani de relație nici măcar 1 zi....în acest caz, în care ea nu poate întreține copilul, eu mai sunt obligat să-i plătesc 25%??? Deoarece consider că ea de acești bani va plăti chiria (1100 lei) și întreținerea......iar la copil nu va ajunge nimic....
Plus că eu am cumpărat majoritatea produselor din casă și acum le vrea ea....
Ce mă sfătuiți? Mulțumesc frumos.
Pensia de întreținere are ca destinație întreținerea copilului. Legea vă obligă să plătiți pentru copil un procent de până la maxim 25% din venitul net.
Pensia de intretinere este de pana la 25%, pana la 25% poate fi 10% 5% sau 23%.
Aici depinde ce va doriti, legea spune ca ea se da in natura, in bani este doar ca exceptie.pueti face o intelegere ,in bani 200 euro pe luna dar platiti dvs on line ce are nevoie copilul astfel incat sa nu cheltuie ea banii pe tigari si băutură. CUM SIMPLU.
Spuneti, achit eu 1000lei astfel, gradinita 400 lei sau afert school 500 sau cat e, on line, jbtretinerea lumina cablu, curentul, si diferenta pana la 1000 lei ce vrei sa i cumperi in line, haine jncaltaminte rechizitie on line.
Apoi ea sa achite restul, mancare, pachet, apa suc detergent rufe etc sa compenaati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie intretinere copil Jan9001 Jan9001 Buna dimineata, Am citit in codul civil articolele care se refera la dreptul familiei dar nu cunosc practica in instanta, cum se aplica. Am nevoie de niste ... (vezi toată discuția)
Divort stoianla stoianla Pensia pentru un copil este in valoare de 25 %.....,chiar daca părintele care o plătește lucrează în străinătate , iar copilul și mama se afla in Ro ... (vezi toată discuția)
Este legal sa foloseasca fosta sotie pensia alimentara pentru ... MoisanMarcel MoisanMarcel Este legal sa foloseasca fosta sotie pensia alimentara pentru asi plati facultatea ???Am probe ,bonul . (vezi toată discuția)