Eu am o ruda. Este vara de gradul 2 cu tatal meu. In apartamentul ei se afla lucruri de la stramosii ei care sunt si stramosii mei. Aceasta vara de gradul 2 a tatalui meu a avut un tata, care s-a despartit de mama ei. Tatal ei a fost nationalizat de comunisti. Verele ei ( adica fiicele surorilor tatalui ei) au mintit pe judecatori ca ea este moarta ca sa puna mana ilegal pe casa nationalizata de la tatal verisoarei de gradul 2 a tatalui meu. Judecatorii idioti nu au cerut niciun certificat de deces, astfel ca imobilul ( casa) s-a revendicat verelor verei de gradul 2 a tatalui meu. Aceasta vara de gradul 2 a tatalui meu nu le-a dat in judecata pe verele sale, ca sa nu ramana pe drumuri nepotii ei dupa aceste vere in cazul ca verele ei ar face puscarie pentru ca au mintit pe judecatori ca ea e moarta , nepoti care sunt colaterali de gradul 5 cu ea. ( nepoti de vere ) Aceasta vara de gradul 2 a tatalui meu nu vrea sa-mi dea mie bunurile stramosilor ei care sunt si ai mei, si vrea sa lase totul nepotilor ei ( nepoti de vere, adica colaterali de gradul 5), Legal este, insa mie nu-mi convine ca lucrurile stramosului meu sa ajunga la acesti copii., ( care nu au nicio legatura cu stramosii mei) mai ales ca mamele lor i-au facut atata rau verei de gradul 2 a tatalui meu. Nu stiu ce s-a intamplat ca vara de gradul 2 a tatalui meu, la inceput a vorbit cu mine , apoi nu a mai vrut sa vorbeasca cu mine. Ce pot sa fac in aceasta situatie ?
Este greu de spus ce puteti face eventual discutati cu un av ,explicand mai clar si punand la dispozitie acte daca sunteti in posesia lor.Nu stiu ce legatura are bunul imobil retrocedat cu bunurile mobile aapartinand ,,stramosilor", dvs ,bunuri pe care verisoarele refuza sa va vi le restituie.Trebuie vazut cum au ajuns bunurile in posesia lor ,poate au facut obiectul unui certificat de mostenitor etc.Sunt multe variante posibile verisoara care a fost omisa nu trebuia neaparay sa fie declarata moarta de celelalte rude,poate nu a facut demersurile prevazute de legea 10 pt a revendica imobilul.
Nu partea proasta e alta, aceasta verisoara de gradul 2 a tatalui meu in loc sa-mi dea bunurile din apartamentul ei mie, le da copiilor verelor ei , care nu au nicio legatura cu stramosul meu si al ei, pentru ca a innebunit cred.
Mostenire
gabrielamichell
sunt var de al doilea cu decedatul ,nu are mostenitori ,mostenirea este din batrani,decedatul are certificat de mostenire ,pot deschide succesiunea dupa 1 de ... (vezi toată discuția)
Succesiune
anushca
Verisoara mea a fost casatorita 50 de ani ,locuind la tara,in casa socrilor, impreuna cu varul meu. Cand socrii au murit, varul meu a facut succesiunea dar nu ... (vezi toată discuția)