avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pensie alimentara

buna seara, as avea o intrebare referitor la pensia alimentara. cand am divortat am facut-o in prezenta unui notar public unde am semnat actele si am stabilit de comun acord suma pe care o voi plati ca si pensie. intre timp mi-am schimbat job-ul si salariul mi-a crescut, iar apoi fosta sotie mi-a cerut sa maresc pensia de la 100 de euro ( stabilita initial la notar) la 300, altfel ma va da in judecata. mentionez ca lucrez in strainatate si niciodata nu am trimis 100 de euro, ci intotdeauna mai mult. nu am pastrat chitantele banilor trimisi din pacate. ce ar fi de facut. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:23, 16 Decembrie 2018
Dacă nu ați păstrat chitanțele ultimilor 3 ani, mama copilului v-ar putea executa silit pentru ultimii 3 ani. După 3 ani intervine prescripția.

Pe viitor să păstrați cu sfințenie chitanțele, altfel riscați să plătiți de două ori.

Are dreptul să vă dea în judecată prin care să ceară pensie raportată la veniturile pe care le realizați în prezent.
Ideea e ca transferul banilor a fost facut online sau prin money gram. Poate totusi sa recurga la instanta pt marirea pensiei, chiar daca in documentul facut la notar specifica clar cat trebuie platita pensia?

Dapix a scris:

Dacă nu ați păstrat chitanțele ultimilor 3 ani, mama copilului v-ar putea executa silit pentru ultimii 3 ani. După 3 ani intervine prescripția.

Pe viitor să păstrați cu sfințenie chitanțele, altfel riscați să plătiți de două ori.

Are dreptul să vă dea în judecată prin care să ceară pensie raportată la veniturile pe care le realizați în prezent.

Normal că poate cere actualizarea pensiei dacă împrejurările s-au schimbat, și veniturile dvs au crescut.

Și dacă suma era stabilită prin decizie judecătorească, tot putea cere recalcularea, deoarece stabilirea pensiei de întreținere nu beneficiază de autoritate de lucru judecat.
Ea poate să ceara actualizarea pensiei copilului la veniturile curente ale părintelui obligat, pe motiv că s-au schimbat împrejurările.
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2018
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate implica poliția în procesul de pensie alimentară? alex1234alex alex1234alex Bună ziua! Sunt în curs de proces de pensie alimentară și în zilele trecute am vorbit cu pârâta despre restanțele pe care trebuie să i le dau, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară StuAli StuAli Bună ziua. Eu și fostul meu soț am divorțat si avem un copil care locuiește în România cu fostul meu soț. La procesul de divorț s-a stabilit pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara. de 3 ani am divortat la notar si acolo s.a ... DMihaelaD DMihaelaD Pensie alimentara. De 3 ani am divortat la notar si acolo s.a hotarat si pensia alimentara pentru cei doi copii.Intre timp am depus actele la judecătorie ... (vezi toată discuția)