avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu deprprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu deprprietate

Buna seara.As dori sa arat urmatoarea situatie,in urma cu multi ani mama impreuna cu trei frati se afa impreuna inscrisi intr-un titlu de proprietate pentru o suprafata de pamant.Din aceasta suprafata care initial a fost impartita in mod egal intre cei patru mostenitori.mama a facut dovada in instanta ca o suprafata de 7500 de metri ii apartine exclusiv respectiv 5000 de metri primiti ca zestre de la parinti iar o suprafata de 2500 de metri au fost cumparati prin act de vanzare cumparare.In aceasta cauza exista mai multe hotarari judecatoresti majoritatea definitive si irevocabile,dar doua dintre acestea vreau sa le subliniez .In anul 2011 este o hotarare prin care se arata ca instanta recunoaste ca cei 7500 au fost in mod gresit inclusi in titlu de proprietate comun si dispune radierea acestei suprafete din titlu de proprietate.Apoi mai este inregistrata o hotarare de partaj in anul 2013 in care sa facut iesirea din indiviziune fara a fi inclusa suprafata de 7500.Acum pentru ca mama a decedat intre timp iar eu doresc sa fac succesiunea a intervenit urmatoarea situatie.Pentru acea suprafata radiata trebuie emis un nou titlu de proprietate,eu am depus la primarie hotararea de partaj si cea prin care s-a dispus radierea de catre instanta ,dar acestia au cerut si titlu de proprietate in original,titlu care oricum dupa iesirea din indiviziune este nul.Dar eu nu ma aflu i n posesia acestui titlu in original iar detinatorul acestuia refuza sa mi-l dea crezand ca acesta i-ar mai fi de folos si nu intelege de ce ar fi obligat sa predea acest titlu.Intrebarea mea este urmatoarea .in situatia aratata ce as putea sa fac ?

Alte discuții în legătură

Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele marian_badea marian_badea Buna ziua, Mama si sora ei decedate, detin un titlu de proprietate comun pt. 1.86 Ha teren arabil si 5000 mp padure. Ceilalati mostenitori din partea sorei ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate petre_marian petre_marian Buna dimineata.Intrebarea mea este urmatoarea.Daca dupa iesirea din indiviziune asupra unei suprafete de pamant in baza unui titlu de proprietate ,pentru as ... (vezi toată discuția)
Partaj incurcat - greseli primarie route route Buna ziua! Multumim celor care vor sacrifica din timpul dumnealor pentru a ne oferi o lamurire la urmatoarea situatie. In urma decesului sotului, eu si cei ... (vezi toată discuția)