Buna dimineata.Intrebarea mea este urmatoarea.Daca dupa iesirea din indiviziune asupra unei suprafete de pamant in baza unui titlu de proprietate ,pentru as face succesiunea unul dintre fosti coproprietari ii este necesar doar hotararea de partaj impreuna cu titlu de proprietate sau doar hotararea de partaj este suficienta.In mod normal in opinia mea acest titlu este nul,deci ar trebui radiat din oficiu,dar pentru aceasta el trebuie inmanat autoritatii care la eliberat ,dar coproprietarul care a detinut originalul nu doreste acest fapt sperand ca mai poate face ceva in baza acestui titlu
Pentru dezbaterea succesiunii este suficienta hotararea judecatoreasca de partaj. In baza acesteia defunctul e proprietar exclusiv asupra bunurilor din lotul sau.
Titlul de proprietate nu este nul si nici nu se radiaza.
Este doar un act "din spate", care a stat la baza partajului.
Buna ziua.Dar dupa dezbaterea succesiunii apare un certificat de mostenitor si apoi in baza acestuia trebuie facut cadastru .si atunci intreb care mai este valoarea acestui titlu de proprietate. In mod normal cred ca acesta ar trebui inapoiat institutiei care la emis.In cazul meu eu am nevoie de acest titlu in original care nu se afla in posesia mea,deoarece mai exista o hotarare judecatoreasca anterioara celei de partaj si care arata ca o anumita suprafata din acest titlu trebuie radiata intrucat sa facut dovada in instanta ca imparteala din titlu intre cei patru coproprietari a fost gresit partajata in mod egal.Deci din cei patru mostenitori eu sunt singurul care am nevoie de acest titlu deoarece numai predandu-l in baza lui se poate emite un nou titlu pentru suprafata desprinsa din acesta.Partajul sa facut excluzandu-se la calcul suprafata stabilita de o alta instanta anterior
Litigiu
razvan0786
titlu de proprietate.dupa defunctul meu tata ,suntem patru mostenitori iar titlul de proprietate a ramas la unul din fratii mei care nu vrea sa mi l inmaneze ... (vezi toată discuția)
(despagubire)mostenire
eukyra1
O situatie:trei frati cu parinti decedati.In ce conditii poate fi obligat unul din frati sa i despagubeasca pe ceilalti doi(sau pe doar unul)?nu s a facut nici ... (vezi toată discuția)