avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum si cand platesc impozitul pe castigurile din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum si cand platesc impozitul pe castigurile din investitii?

Cum si cand platesc impozit pe castiguri din investitii (actiuni pe bursa)?
Ce formulare completez si cand le depun?

1) Daca vand actiuni astazi cu un profit de 500 RON, cum declar acest venit? Se schimba situatia daca am deja alte venituri care depasesc plafonul de 22.000 ron?

2) In cazul in care ies pe minus (de exemplu -500 ron) atunci in acest caz ce fac?

Mentionez ca tranzactionez pe un broker din SUA. Deci venitul vine din SUA.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: respect_ , utilizator 18:50, 17 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veniturile din investiții cuprind si câștigurile din transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate.
Câștigul net anual/Pierderea netă anuală se determină si se declara de către contribuabil, pe baza declarației unice.
Daca deja din alte venituri depaseati plafonul de 22.000 ron,nu se inampla nimic pentru ca cass si cas veti plati doar la valoarea plafonului.
Buna ziua.

Ce declaratii completez si cand le depun?
Daca vand actiuni astazi, trebuie sa le declar pana 25 decembrie sau pana Iunie anul viitor? Ce fac in cazul in care ies pe minus?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Repet ceea ce am scris :Câștigul net anual/Pierderea netă anuală se determină si se declara de către contribuabil, pe baza declarației unice.
Veti depune declaratia unica finala, adica cu toate veniturile realiate in 2018 pana pe 15 martie 2019. In ea veti trece castigul sau pierderea.
Cel mai bine ar fi sa mergti la ghiseu la finante sa rugati inspectorul sa va ajute la completare.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
am inteles. multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere din vânzarea fondurilor mutuale. În acest caz se mai completează d200? brezan brezan Sunt persoana fizica, pensionar (1200 lei). In 16.01.2017 am cumparat fonduri mutuale la ING.Bank pe care le-am vandut in 09.02.2017 (dupa 3 saptamani) cu o ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica persoana fizica xman_ghio xman_ghio Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva nelamuriri legate de impozitul pe venit persoane fizice si depunerea declaratiei unice. In cursul anului 2019 am ... (vezi toată discuția)
Doi la suta catre un ong manole silviu manole silviu Buna ziua, in cazul in care asociatul unic al unui SRL doreste sa vireze 2% din impozit catre o organizatie non-profit, ce anume trebuie sa completeze: ... (vezi toată discuția)