avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am făcut un credit la Provident în 2008 sau 2009 pe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am făcut un credit la Provident în 2008 sau 2009 pe care nu l-am achitat, și pentru care primesc periodic scrisori de la o firmă de recuperare. Între timp am divorțat, ce pot face ca fosta soție să nu se trezească cu un executor la ușă?

salutare tuturor
cred ca prin 2008-2009 am facut un credit la Provident pe care nu l-am mai achitat. Am plecat din tara, intre mine si sotie exista o hotarare judecatoreasca de divort definitiva ( suntem impreuna si locuim impreuna in continuare). Primesc periodic scrisori de la firma de recuperare pt creditul Provident.
Intrebarea este daca firma respectiva poat executa silit atata timp cat sotia este titulara actului de inchiriere a apartamentului ( locuim intr-un apartament ANL) si avem si o hotarare de divort definitiva. Ce poate face sotia ca sa nu o mai streseze cu scrisori si sa nu se trezeasca cu vreun executor la usa? Nu exista nimic pe numele meu.
multumesc , astept raspunsuri competente urgent
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:05, 21 Decembrie 2018
Creditul a fost contractat cand erati casatoriti? Este doar pe numele dvs.? Sunt mai multe aspecte.
Da eram căsătoriți. Creditul e doar pe numele meu. Soția nici nu a știut de el la data respectiva
Sunt sanse minime sa fiti executat imobiliar. Acum depinde de mai multe aspecte. Daca s-ar putea dovedi ca ati divortat doar ca sa va protejati bunurile...
Depinde si de suma. Daca este sub 10.000 lei, sunt slabe sanse sa se incerce o executare imobiliara. Tineti cont totusi, ca nu va garanteaza nimeni ca nu vor incerca o executare silita si atunci va veti putea apara prin intermediul contestatiei la executare.
Soția plătește chirie la Primărie. Este un apartament ANL. Nu este proprietate personala. Contractul de închiriere este pe numele ei. Mașina este pe numele ei. Pe numele meu nu este absolut nimic. Nici măcar cont la banca nu am. Momentan nu lucrez nicăieri (am revenit în tara în luna august după 8 ani în UK.)
Deci.... Doar pt ca adresa mea din buletin este adresa soției din ANL, poate firma de recuperări sa bata la ușa?
Ar trebui soția sa ii contacteze și sa le spună ca nu mai locuiesc acolo de la divorț?
Eventual sa le trimită copie a deciziei de divorț din 2009?
Mentionez ca este vorba de 4000 de lei.
Pot sa bata la usa si femeia poate sa nu deschida. Nu au treaba cu sotia si nici cu bunurile ei.
Daca va treziti in executare silita dvs, puteti contesta in termen de 15 zile, invocand prescriptia.

Alte discuții în legătură

Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)
Credit provident cristina1112 cristina1112 Buna ziua, in 2010 am facut un credit la Provident, am platit cateva rate, apoi nu am mai avut posibilitatea de plata si nu am mai achitat nici o rata. De ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile byanca19 byanca19 Buna ziua sper sa ma ajute cineva si pe mine cu un raspuns.fratele meu a luat mai multe credite de nevoi personale dar nu a mai platit ratele de aproape 1 an ... (vezi toată discuția)