avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire

Intr-un dosar de granituire ce spune instanta daca vecinii sint decedati si petentul nu stie cine sunt mostenitorii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:16, 19 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vecinii au decedat in timpul procesului, suspenda procesul pana la aflarea mostenitorilor.
Daca vecinii erau decedati inainte de inceperea procesului atunci va respinge actiunea ca indreptata impotriva unei persoane fara capacitate de folosinta (decdata!) ... nu te poti judeca cu mortii! :(
Nu se poate continua actiunea prin chemarea in instanta a mostenitorilor?
Faceti diligente pentru a afla daca exista mostenitori sau solicitati instantei de judecata sa intreprinda diligente in sensul acesta pentru a avea o parte cu care sa va judecati - un parat.
Nu este corecta solutia instantei care in astfel de situatii, fie suspenda cauza sau mai rau respinge cererea de chemare in judecata, inainte a fi facute diligentele necesare pentru a afla daca exista mostenitori, insa si partile trebuie sa solicite acest lucru.
Exista si posibilitatea sa nu existe mostenitori si atunci mostenirea este vacanta, situatie in care va judecati cu statul.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie gasiti mostenitorii, instanta acorda timp pentru asta, dar nu prea face ea demersurile si daca le face dureaza mai mult... Zic sa faceti dv. demersuri.
Instanta se afla in pronuntare. Ce pot sa fac daca respinge dosarul? Am cale de atac sau o iau de la capat dupa ce aflu mostenitorii? E posibil sa nu fie facuta succesiunea sa proprietatea sa fie vanduta. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana m.geta m.geta Buna ziua. Matusa mea a cumparat cu chitanta de mana acum 23 ani o casa cu teren aferent. Vanzatorul a decedat. A mers la instanta de judecata si a cerut ... (vezi toată discuția)
Este corect? catalina45 catalina45 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Tatal copilului a deschis proces civil pentru reducerea pensiei de întreținere pe care l a câștigat, fiind ... (vezi toată discuția)
Perimare proces ? sau greseala a instantei ? oanaportar oanaportar Tatal si matusa mea au formulat o Cerere de granituire impotriva familiei vecine. Procesul a fost suspendat in temeiul art. 244 pct.1 c. proc civ. In acel ... (vezi toată discuția)