avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire

Intr-un dosar de granituire ce spune instanta daca vecinii sint decedati si petentul nu stie cine sunt mostenitorii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:16, 19 Decembrie 2018
Daca se afla in pronuntare nu mai puteti face nimic in acesta faza procesuala.
Trebuia sa solicitati sau avocatul trebuia sa solicite instantei sa faca demersuri pentru a afla daca s-a deschis succesiunea sau nu.

Cum sa nu faca instanta demersuri? mai mult este obligata sa faca aceste demersuri odata ce partea solicita si cererea este utila solutionarii dosarului

In aceasta situatie anumite informatii nu le puteti afla decat la solicitarea instantei, instantele fac aceste demersuri insa partea trebuie sa solicite acest fapt, astfel instanta suspenda sau respinge pur si simplu cererea.
Eu nu am intalnit situatii ca cea a dvs., in care instanta sa nu dispuna efecuarea unei adrese catre Camera Notarilor Publici, daca acest lucru s-a solicitat de avocat.

Sunt si judecatori mai tineri care in asemenea situatii dispun ei o asemenea masura, fara ca partile sa o ceara, in baza rolului activ, dar cred ca unii se mai satura pe parcurs sa faca ei munca altora...
Avocatul dvs. ce a facut pana acum?
Asteptati sa primiti motivarea si in functie de ce scrie in hotarare actionati, insa de principiu puteti face cale de atac insa corect motivata.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Multumesc mult! Trebuie sa gasesc alt avocat. Pe acesta il platesc ca sa primesc consultari gratuite aici.
In pronuntare pentru ce? Ca pe fond probabil ca nu ati ajuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana m.geta m.geta Buna ziua. Matusa mea a cumparat cu chitanta de mana acum 23 ani o casa cu teren aferent. Vanzatorul a decedat. A mers la instanta de judecata si a cerut ... (vezi toată discuția)
Este corect? catalina45 catalina45 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Tatal copilului a deschis proces civil pentru reducerea pensiei de întreținere pe care l a câștigat, fiind ... (vezi toată discuția)
Perimare proces ? sau greseala a instantei ? oanaportar oanaportar Tatal si matusa mea au formulat o Cerere de granituire impotriva familiei vecine. Procesul a fost suspendat in temeiul art. 244 pct.1 c. proc civ. In acel ... (vezi toată discuția)