Asociația deține un spațiu care nu poate fi subînchiriat cf. contractului. Poate face activitate de alimentație publică daca scopul și obiectivele prin care s-a format asociația îi permit? Care sunt pașii de urmat pentru a obține autorizațiile necesare?
un ONG poate desfasura activitati economice directe daca au caracter subsidiar (sa nu devine principala ei activitate) si sunt in stransa legatura cu scopul ei. Deci de exemplu daca scopul ei este promovarea culturii japoneze, ar merge si un restaurant care serveste sushi. Daca e pt conservarea traditiilor romanesti, ar merge, la limita, un restaurant care face mancare traditionala romaneasca, desi e deja cam trasa de par treaba. Daca e o asociatie a crescatorilro de prepelite, ar merge un restaurant care sa serveasca preparate din carne de prepelita ca promoveaza businessul membrilor.... Daca scopul e promovarea unei nutritii sanatoase, la limita ar merge ceva care ofera preparate mai putin grase, dulci sau dezechilibrate in alt mod... Deci cam asa se pune problema...... Insa isi poate infiinta un SRL si daca e asociat unic poate da spatiul si in comodat propriei firme, se tolereaza asa ceva... insa banuiesc ca daca nu e permisa subinchirierea, nu ar trebui sa fie permis nici comodatul..... Insa nu are nicio conditie contractuala ref. ce tip de activitate poate desfasura in acel spatiu? De autorizatii nu comentez, e un subiect separat care nu tine de specificul acestei sectiuni din forum