In urmă cu 2 săptămâni vecinul de deasupra ma inundat, nu era acasă asa ca am sunat dna administrator care la sunat pe instalator. Au venit, instalatorul a oprit apa pe coloană, amândoi au constatat ca am apartamentul inundat (camera, sufragerie si bucătărie), între timp apare vecinul, când a deschis ușa avea piscina in bucătărie, l-am ajutat sa strângă apa, pentru ca pereții mei plângeau la greu, cu lacrimi. Instalatorul a rămas sa vadă despre ce este vorba și a constatat că avea probleme la un filtru de la centrala de apartament.
A rămas sa ne înțelegem amiabil, dar mai întâi să-și rezolve problema.
Ținând cont că am mai avut surprize din partea vecinului acum 15 ani, acum 13 ani, in vară si din nou acum doua săptămâni, am zis, dacă dați-le trecute nu iam cerut de o cafea, am zis totuși sai cer acum sa fiu "nesimțit".
Precizez ca nu am asigurare pentru apartament.
Dacă au trecut doua săptămâni si nu a venit sa vorbim, am apelat la dvs pentru câteva întrebări.
Având in vedere că :
-sufrageria este cu pereții bej și tavan alb, are urme de inundatie pe un perete de sus pana jos si pe cca 30cm pe tavan
-bucătăria, alba, are urme de inundație pe toate laturile tavanului și pe pereți cca. 30 cm pe fiecare
-camera, alba, are urme pe un perete de sus până jos și pe tavan cca 30cm, plus că apa care a curs a ajuns sub parchet care sa umflat (am video pentru toate camerele, picături și raulețe de apa)
Având in vedere că ne-am înțeles ca ne vom înțelege amiabil, iar până acum nu a dat nici un semn de viață, as vrea sa fac unu din pașii următori
-sa ii cer daune, amiabil, de 2000 de ron pentru pagubele produse, și dacă puteți să-mi spuneți dacă este mult, față de alte cazuri pe care le cunoașteți
-in caz ca nu ne înțelegem amiabil, aș dori să-l acționez in instanță, având in vedere ca au trecut doua săptămâni, il mai pot acționa in judecată? Si dacă da, ce pași ar trebui sa urmez și cât mar putea costa.
Mulțumesc
Initial incercati solutionarea amiabila
Notificati oficial vecinul cu obligatia solutionarii amiabile-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Chemati vecinul in apartamentul dv sa constate personal consecintele inundatiei
Asigurati-va ca aveti probe,realizati fotografii ale prejudciilor cauzate
Solutionarea amiabila este de dorit fata de solutionarea in instanta care este de durata,implica efort pentru prezenta la termenele de judecata,stress ,eventual efort financiar in cazul in care intelegeti sa fiti reprezentat si aparat de aparator ales
Puteti sa il actionati in instanta