avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ne poate ajuta angajatorul, fără să aibă probleme, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ne poate ajuta angajatorul, fără să aibă probleme, să ne recuperăm banii împrumutați unui coleg?

Buna seara,

Am imprumutat unui coleg de serviciu o suma de 600 euro, intr-o situatie de urgenta. Ulterior am aflat ca mai imprumutase vreo 500 euro in total si de la alte persoane, in alte situatii de urgenta (asa ni s-a explicat, e drept, altceva de fiecare data... dar nu prea ne mai arde sa apreciem originalitatea...), nestiind unii de altii. tot ce poate face angajatorul este sa ii dea ultimul salariu cash, obligandu-l astfel sa vina la munca sa ii ridice, de fata cu noi toti. dar evident, nu acopera toate imprumuturile, ci doar jumatate. si asta doar daca va veni sa ridice acei bani (poate sa nu vina sa ii ridice si sa dea apoi in judecata angajatorul ca nu i-a virat banii pe card). desi pentru fiecare din noi reprezinta niste sume adunate cu greu, nu este vorba doar de sume, cat de principiu... putem constitui un proces civil (cauza este civila), sau un proces penal (in cazul in care depunem toti plangere la politie, ma gandesc ca intra la inselaciune, dar nu ma chiar pricep...) si sa-l dam in judecata? ma gandesc ca nici aici nu-s prea mari sanse de a recupera prea curand banii, iar costurile s-ar putea sa fie asemenatoare datoriilor. e clar ca pe cale civila nu putem face nimic (de la 1 ianuarie e concediat - ar fi fost chiar de la 1 decembrie, dar angajatorul a inteles situatia si incearca sa ne ajute sa recuperam o parte din bani; nu mai raspunde la telefon, mesaje etc... ultima data cand am vorbit cu el trebuia sa apara a doua zi sa aduca banii tuturor, de atunci au trecut 6 zile si nu a dat niciun semn)...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Zuza13 , utilizator 20:55, 19 Decembrie 2018
Este o situatie complicată.
Angajatorul nu are dreptul.de a proceda asa dar oamenii se pot intelege amiabil.
S-a incercat.
Poate da în judecată angajatorul asa cum ati remarcat daca va da banii fără acordul lui.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ideea nu e sa dea banii fara acordul lui, ci sa il faca sa vina sa ii ridice personal, de fata cu noi toti.
Eu am inteles si aceasta este singura varianta legala.
Dar el nu va veni...
Omul este tepar.

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii sergiu007sergiu sergiu007sergiu Buna am si eu o problema.Acum o luna am imprumutat unui fost politist de frontiera niste bani ,dar nu avea nimic sa-mi dea garantie decat o copie dupa BI; si ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Imprumut fara garantie mariusbt1 mariusbt1 PERSOANA FIZICA, Ofer bani imprumut fara garantii, cu contract notarial obligatoriu in orasul de domiciliu, in baza art 1576 din cod civil, un martor, in ... (vezi toată discuția)