avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme chirie fara contract
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme chirie fara contract

Am stat intro chirie aproximativ 1 an fara contract.proprietarului iam dat garantie la inceput egala cu o luna de chirie.toate facturile si cheltuielile leam platit la zii. Eu nu lam anuntat de plecare decat in ziua in care am plecat bineinteles oferindui banii si pe ultima luna de chirie si cheltuieli.iar acum ma suna si imi zice ca trebuie sai mai dau inca 350 ron iar daca nu ii dau o sa ma dea in judecata spunand ca nui pasa ca o sa ia amenda pt evaziune fiscala.ce trebuie sa fac?nu as vrea sai ofer acei bani fiindca asa vrea el
Cel mai recent răspuns: I0nutz83 , utilizator 14:13, 20 Decembrie 2018
Dacă nu are dreptul la acei bani degeaba va da în judecată.
Procesele nu se castiga asa aiurea cum ca vrea cineva ceva fără drept.
Nu ati precizat concret ce reprezinta suma de 350 le
Trebuie sa cunoasteti ca asociatiile de proprietari calculeaza si afisaza listele de intretinere cu defalcare de 1,2 luni in urma,astfel ca daca dv ati locuit efectiv in apartament pana in luna decembrie ,obligatiile de intretinere pot fi impuse de catre asociatia de proprietari ulterior plecarii dv dupa 1,2 luni
Ultima luna am stat doar jumate din ea si imi spune sa achit chiria si cheltuielile pe intreaga luna.mar interesa cam ce costuri de judecata as avea de suportat in cazul in care ajung acolo?
Cum a spus si ynocentta, calculele se afiseaza decalat, deci abia dupa 1-1,2 luni se va sti cat ati avut de plata pentru acea jumatate de luna iar acei bani este firesc sa-i platiti.
Tot asa cum este firesc sa platiti si chiria pentru toata luna chiar daca ati stat doar jumatate in special datorita faptului ca nu la-ti anuntat inainte.
Normal si de bun simt era sa anuntati proprietarul cu cel putin 2 saptamani inainte pentru a putea si el sa isi caute alt chirias iar in acest fel avea toata lumea de castigat, d-voastra plateati doar jumatate de luna chirie iar el avea pe altcineva care sa-i plateasca cealalta luna.
Sigur, nu exista nicio certitudine ca si-ar fi gasit dar macar aveati argumentul moral ca ati facut ceea ce trebuie iar mai departe nu e problema d-voastra mai ales daca nu ati avut-o o intelegere prealabila in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este cu contractul de comodat? Johnnydrg Johnnydrg Bună ziua! În 2016 în iulie m-am mutat împreună cu o femeie( fără alt tip de relație între noi) într-un apartament cu chirie urmând ca noi sa ... (vezi toată discuția)
Probleme administrator dani el dani el Buna seara, pe data de 1 martie 2018 am semnat un contract de vanzare - cumparare pentru un apartament. Fostul proprietar a adus o adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Dovadă plată chirie Celebrimbor Celebrimbor Bună ziua! Am o problemă cu dovada plății chiriei. Am fost chemat în instanta pe 8 martie pentru a evacua un apartament, dar pana pe 8 martie ... (vezi toată discuția)