avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit o solicitare de transmitere a informațiilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit o solicitare de transmitere a informațiilor de identificare a șoferului care a depășit viteza legală conducând autoturismul meu într-un anumit loc. N-am văzut mașină radar acolo, mai au voie să stea ,,la pândă'' domnii polițiști?

Buna ziua, recent am primit prin posta o solicitare din partea Politiei Romane, prin care mi se cerea transmiterea informatiilor de identificare a soferului care in data de xx.xx.2018 a condus autoturismul nr XXXXXXX depasind viteza legala pe A2 cu xx km/h.
Am transmis datele, normal, pentru ca nu contest viteza cu care am circulat, insa intrebarea mea este urmatoarea:
- au voie sa mai “stea la panda domnii politisti? La locul unde am fost integistrat de radar, la momentul respectiv nu era nici o masina radar, nu era niciun politist cu pistol. Imi amintesc perfect, era ziua, senin, toate conditiile pentru a putea vedea o masina de politie.
Mai mult de atat, tind sa cred ca s-au folosit de camera de rovinieta pentru a-mi inregistra viteza si de a ma sanctiona, ceea ce stiu ca nu este inca legal si oficial sa le poata folosi.
Astept amenda sa ajunga prin posta, stiu deja la ce sa ma astept, puncte de penalizare si amenda dar nu mi se pare corect si legal, statul la “panda” asa cum din cate stiu si legea interzice acest lucru.

Daca contest PV-ul pe care urmeaza sa-l primesc, se judeca si daca pierd mai am posibilitatea de a plati 50% din amenda sau trecand acel termen, trebuie platita integral?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:02, 18 Decembrie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e interzis statul la pinda, mai nou se sta camuflat cu pistolul, asa ca din punctul asta de vedere nu aveti ce obiecta. In PV de contraventie veti gasi detalii despre echipamentul care v-a depistat. Daca veti face plingere contraventionala, puteti cere conform art. 121 alin (2) (ati incalcat alin. 1 de la acelasi articol)) ca intimatul (politia) sa faca dovada inregistrata a contraventiei, anexind si buletinul de verificare metrologica in termen a echipamentului respectiv.
Nu mai aveti posibilitatea de a plati la jumatate daca pierdeti procesul.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
la primirea procesului verbal de contraventie achitati jumatate din minimul pedepsei. Daca castigati procesul aveti posibilitatea sa solicitati restituirea amenzii platite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis conducere (viteza). pot castiga contestatia sau nu? AleXandru_123 AleXandru_123 Buna seara, in data de 4.03.2012 am fost surprins pe drumul E70, in afara localitatii, cu o viteza de 174 km/h cu un... Logan 1.4:O. M-a oprit masina care avea ... (vezi toată discuția)
Amenda radar AlexCucu AlexCucu Buna seara, Astazi 21.07.2013, am fost oprit in localitatea Targoviste si amendat pentru viteza. Am fost amendat cu 720 de ron, (360 in 24 de ore) pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv viteza GabyDruga GabyDruga As dori sa fac o contestatie la un proces verbal prin care mi-a fost retinut permisul de conducere pentru viteza. In fapt ag constatator mi-a comunicat viteza ... (vezi toată discuția)